Всяка двойка, която е организирала сватба през изминалата година, по

...
Всяка двойка, която е организирала сватба през изминалата година, по
Коментари Харесай

Сватба по време на пандемия? Може, но с рестрикции

Всяка двойка, която е провела женитба през миналата година, по време на ковид, знае какво предизвикателство и напрежение е това.

На всеки е ясно, че стопанската система претърпява сложни времена, които припомнят на някои отминали рецесии. Въпреки това, въпреки че някои хора понижават своите разноски за несъществени неща, на напред във времето остава едно доста значимо събитие - сватбата. Много младоженци са решени да осъществят мечтания си ден, не се отхвърлят от него, а и не би трябвало. Сватбата е извънредно положително, щастливо и прочувствено събитие, което в моменти на обществена изолираност може да накара хората да се отърсят от проблемите си.

В обстановка като актуалната, в която има прекалено много неясноти, се допитахме до експерти от сватбения бранш, които дадоха няколко значими насоки за решилите да изрекат заветното „ Да “ и през тази година.

Планирайте бюджета си деликатно

В затруднената икономическа конюнктура е ясно, че доста двойки ще обмислят поправяне на бюджета и понижаване на разноските, където е допустимо. Докато през последните години се наблюдаваше едно завишаване на общия бюджет, който двойките харчеха за организация на своята женитба, разбираемо е в този момент той да се понижи и младоженците да се откажат от всичко, което смятат за „ в допълнение “. Въпреки това не правете компромис с фундаментално значимите за вас неща. Ако държите да имате красиви фотоси или залагате на качествено видеозаснемане, което допуска и по-висок разход, помислете за някой незначителен подробност, който бихте могли да „ отрежете “ от общия бюджет.

Редуцирайте броя на гостите

Редуцирането на броя посетители, от една страна, е обвързвано с понижаване на общия бюджет за тържеството, а от друга, води до по-малък риск от заразяване за всеки един от присъстващите. По-малкият брой посетители изобщо не значи по-малко радостна женитба, тъкмо противоположното. Освен това намаляването на броя на гостите има и своите преимущества при намирането на подобаваща локация. Локациите, побиращи по-голям брой посетители, са несъмнено по-малко на брой от останалите. Обмислете деликатно дали ще имате посетители от чужбина и какви биха били рисковете за тях - възможна наложителна карантина, неспособност за пътешестване и други

Запознайте се авансово с изискванията на всеки подизпълнител

Поради спецификата на събитията е значимо да проучите какви условия би дал всеки един от подизпълнителите, ако се наложи да отмените или пренасочите датата на своята женитба. Обърнете се към своя брачен фотограф, брачен видеограф, локация, DJ, събитиен управител и всеки, с който бихте имали договорни връзки и за чиято услуга се постанова да заплатите депозит. Важно е да сте наясно с права си, само че и с тези на контрагентите авансово, с цел да нямате неприятни обстановки след това.

Не бързайте да променяте или отменяте датата на своята женитба

Много младоженци, изплашени от следващия локдаун, бързат да реалокират или анулират датата на своята женитба. Ако вашата женитба е планувана за средата на лятото, то доста евентуално е обстановката от миналата година да се повтори и по това време всичко да е умерено. Съветваме да изчакате допустимо най-дълго, преди да отмените датата, с цел да сте сигурни, че тържеството в действителност не може да се състои. Една възможна анулация на дълго плануваното и чакано събитие може да ви разочарова, разколебае и да ви коства финансови загуби.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР