Всяка домакиня се сблъсква със ситуация, в която след продължително

...
Всяка домакиня се сблъсква със ситуация, в която след продължително
Коментари Харесай

Не изхвърляйте покълналия чесън: Ето за какво може да го използвате

Всяка стопанка се сблъсква със обстановка, в която след дълготрайно предпазване чесънът стартира да покълва и да гние. Дори съхранението в ледник не подсигурява запазването му за дълго.
Обикновено в такава обстановка реагираме по еднакъв метод - изхвърляме чесъна. Но не бързайте да го вършиме, тъй като към момента има защо да го употребявате.
 Съставката, която ще трансформира всяко нормално ядене в кулинарен шедьовър Съставката, която ще трансформира всяко нормално ядене в кулинарен шедьовър
Искате ли всякога да бъдете царицата в кухнята и цялото семейство да ахва от усета на ястията, поднесени на трапезата? Само една е съ...
Първо премахнете изгнилата маса. Останалата част е годна за консумация. От нея може да приготвите ароматно чесново масло. Просто пасирайте чесъна и го смесете с олио или зехтин. Оставете тази примес да престои няколко дни. През това време олиото ще извлече всички ароматни и потребни субстанции от чесъна.  Полученото чесново масло може да употребявате за овкусяване на варени картофи или за намазване върху филия самун. Съхранявайте го на топло място. Ако е в по-голямо количество, може да го приберете в хладилника или даже във фризера.
Какво да вършим с покълналия чесън?
Покълналият чесън не е апетитен, само че кълновете му са чудесно допълнение към салатите от пресни зеленчуци. Освен това те са прелестно средство за овкусяване на месни ястия и супи.
Чесънът покълва извънредно бързо, само че е е значимо да не пропуснете точния миг, преди кълновете да станат прекомерно жилави.
 Лекар предизвестява, че чесънът е ОПАСЕН за доста хора Лекар предизвестява, че чесънът е ОПАСЕН за доста хора
Оказва се, че чесънът е изключително рисков за хората с очни болести. Един от страничните резултати може да бъде замъглено зрение, написа zdr...
Главите на покълналия чесън може да употребявате и за приготвянето на суха фалшификация. Нарежете чесъна на филийки с дебелина от два до три милиметра и ги сложете върху лист хартия за печене.
Печете до изсушаване при температура не по-висока от 30 ° C. След това смелете изпечения чесън. Подправката е подготвена. Използвайте я за овкусяване на месо, риба, зеленчуци и други ястия.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР