Всяка десета преждевременна смърт в света е свързана със заседналия

...
Всяка десета преждевременна смърт в света е свързана със заседналия
Коментари Харесай

След края на епидемията ни заплашва вълна от инфаркти

Всяка десета преждевременна гибел в света е обвързвана със заседналия метод на живот или затлъстяването, са пресметнали английски учени. Хора, които прекарват повече от 6 часа дневно в седнало или легнало състояние, умират по-често на относително млада възраст от диабет, инфаркт или инсулт. Сегашната самоизолация, провокирана от разпространяването на ковид, и наложително снижената физическа интензивност могат да провокират взрив от сърдечно-съдови болести, предизвестяват специалистите.
Вижте трите съществени рискове за здравето ни в изолираност и препоръките по какъв начин да преживеем домашното изгнание с минимални вреди за личното ни здраве.
По-малко придвижване – повече заболявания
Почти половината от популацията на планетата сега се намира в самоизолация поради пандемията от ковид. В над 90 страни по света хората нямат право да напущат домовете си без неотложна потребност, а на доста хора им се постанова да учат и работят отдалечено.
Това понижаване на интензивността не е безвредно. Известно е, че хора, които се движат малко, страдат по-често от диабет и сърдечно-съдови болести, които редуцират доста продължителността на живота им.
По данни на английски учени, всяка десета преждевременна гибел е обвързвана с обездвижване и неналичието на физически извършения. Като такива учените дефинират освен пълноценните тренировки, само че и всекидневното вървене пешком от порядъка на 2-3 часа.
Както откриха американски учени, по време на физическо натоварване в организма на бозайниците понижава производството на лептин – хормона, регулиращ енергийния метаболизъм. Според проучванията, той може да въздейства върху равнището на левкоцитите, чиято висока централизация води до хронично инфектиране, да вземем за пример по стените на артериите. В резултат на това се образуват атеросклеротична плака, чието повишаване води до задръстване на съдовете.
Спорт по интернет
Според съветския учен Юрий Беленков, незабавно след края на епидемията може да се чака взрив на хипертонични рецесии и исхемична болест на сърцето. Причина за това е насилственото обездвижване и небалансирано хранене, както и неналичието на другарство сред хората.
Под ударите на тези болести ще попаднат освен хора на напреднала възраст, само че и доста по-млади – към 35-годишни.
При тези хора сега методът на живот е радикално изменен. Човек е привикнал да работи всеки ден, да прави куп неща и ненадейно се оказва, че няма какво да прави.
Основният фактор в този случай не е единствено слабата физическа интензивност, само че и нарушавания хранителен режим .
Кардиологът поучава всеки ден да се вършат извършения, което е изключително належащо за възрастните и страдащите от сърдечно-съдови болести.
Задължително би трябвало да се поддържа и връзка – по телефона или интернет, с цел да не остава у изолирания чувството, че е непотребен.
Хранене и сън по разписание
Според проучвания на канадски учени, хора с наднормено тегло живеят приблизително с 5-6 години по-малко. Освен проблеми със сърцето и високото наличие на захар в кръвта, при цялостните хора имунната система е по-слаба, заради което те са по-уязвими от вируси и бактериални инфекции. При сегашната зараза това съставлява същинска заплаха.
Затова е належащо, даже по време на карантина, да се съблюдава непоколебим режим във връзка с съня и храненето.
Постоянното " ядене " – без значение дали плодове или бонбони, освен прибавя калории, само че и нарушава работата на храносмилателната система. Диетолозите поучават сред обособените хранения да има разлика от най-малко 2 часа. Разбира се, от голяма важност е да се пие задоволително вода денем.
По време на самоизолация здравият сън също е от значително значение – не по-малко от 7 часа в денонощие. Според проучвания на американски учени, сънят е директно обвързван с имунната система. Хора, които прекарват в леглото единствено 5-6 часа боледуват пет пъти повече от остри респираторни болести, в сравнение с тези, които спят по 7 часа и повече.,
* Източник: РИА Новости, превод: БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР