Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,
Коментари Харесай

К: Бизнес | Токът започна да поевтинява, "Дронамикс" ще търси 3 млн. евро от борсата след седмица

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете тук.Най-важните международни събития - тук. България употребява доста малко рециклирани материали
Данните на Евростат за 2020 година демонстрират, че процентът на кръговата приложимост на материали (метали, стъкло, хартия, дърво, горива и т.н.) в Европа пораства през годините до приблизително равнище от 12.8%. За съпоставяне, индикаторът е бил 8.3% през 2004 година Лидер е Нидерландия, където рециклираните материали са над 30% от влаганите. България е измежду последните четири страни - на дъното е Румъния (1%), само че близо са и Ирландия и Португалия.
Реклама Число на деня217.25 евро/мВтч
е днешната борсова цена на тока, което е изкривяване на наклонността от непрекъснати върхове от последната седмица. Нивото е цели 22% под вчерашното. Същата цена е реализирана и в Румъния, до момента в който в Гърция остава висока - 250 евро/мВтч. Днес рекордьори са Швейцария и Франция с 275-276 евро/мВтч.
КОМПАНИИБорсовият дебют на " Дронамикс Кепитъл " ще е на 2 декември
" Дронамикс Кепитъл " ЕАД получи утвърждение от Българската фондова борса за първично обществено предложение на акции на Beam пазара на напредък. Компанията ще търси да набере оптимално допустимия размер от 3 млн. евро, като предложи на вложителите 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни клас Б акции.

Номиналната стойност на препоръчаните акции е 1 лева, а емисионната стойност e закрепена на 1.10 лева за една нова акция. Аукционът ще се организира в границите на една борсова сесия на 2 декември 2021 година по метода на най-големия излишък, като при положение на по-голям интерес и презаписване акциите ще се разпределят съразмерно сред всички вложители. Това ще е шестото IPO на платформата Beam от началото на годината, като набраните средства дотук са над 16 млн. лева Стартъпът " Дронамикс " е учреден през 2014 година от братята Свилен и Константин Рангелови с концепцията да пусне на пазара товарен дрон.
Бизнесът на някогашния " Шератон " в София постепенно се възстановява
Отчетът за деветте месеца на тази година на " София хотел Балкан " демонстрира растеж на приходите до 13.25 млн. лева, което е повече с над 80% по отношение на същия интервал на 2020 година Но към момента е надалеч от мощните времена - за съпоставяне, първите девет месеца на 2019 година приходите са били над 24 млн. лева Любопитен подробност от новия доклад е, че хотелът е получил 1.23 млн. лева Помощи от страната поради корона рестриктивните мерки. Хотелът е благосъстоятелност на гръцката фамилия Даскалантонакис и преди седем години мина към веригата The Luxury Collection. Другите петзвездни хотели в София не са листнати на борсата и няма данни за техните резултати.
Реклама " Каменица " АД ще дистрибутира Guinness и Kilkenny в България по контракт с Diageo
Партньорството сред производителя на Johnnie Walker, Smirnoff и Guinness и българската компания ще е в действие от 1 януари 2022 година И е част от съглашение за цяла Централна и Източна Европа. Двете марки бира Guinness и Kilkenny ще се оферират наред с останалите марки на " Каменица " АД - " Каменица ", " Бургаско ", Staropramenи тъй наречените, в определени търговски обекти в страната.
ПАЗАРИ Число:900 милиарда $ са се насочили към ETF в акции единствено за година в Съединени американски щати
Инвеститорите в Съединени американски щати са вложили 900 милиарда $ в акции на борсово търгувани и дълги фондове (залагащи на растеж) през тази година. Това е повече от общия размер за последните 19 години, демонстрират данните на Bank of America и EPFR Global, представени от Bloomberg. Данните още един път демонстрират какъв брой невероятна и рекордна е тази година, показва организацията.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР