Всяка бъдеща майка трепетно мисли за детенцето си. Редом с

...
Всяка бъдеща майка трепетно мисли за детенцето си. Редом с
Коментари Харесай

Важно! Всяка бременна жена трябва да прочете тази новина!

Всяка бъдеща майка трепетно мисли за детенцето си. Редом с това няма самообладание да го прегърне. Но дами – до момента в който носите дете в себе си, е значимо да се отнасяте към здравето си допустимо най-внимателно и сензитивно. Струва си да посещавате лекарите постоянно и да следвате всичките им рекомендации – това е казусът, когато несъмнено е по-добре да не експериментирате със самолечение.

Но не би трябвало да забравяте и грижата за самите себе си! Най-вече за кожата на лицето и тялото. Препоръки в това отношение даде козметологът и кожен лекар в SM-Cosmetology Екатерина Шадрина.

Както сподели Шадрина кожата на бременните дами е склонна към пигментация заради хормонални промени, тъй че не би трябвало да пренебрегвате отбраната от ултравиолетова радиация. Запомнете: UV лъчите са също толкоз рискови през зимата, колкото и през лятото.

Когато излизате на открито, не би трябвало да забравяте освен за слънцезащитните артикули, само че и за физическата отбрана от студа. Шапките, шаловете и ръкавиците освен ще ви оказват помощ да се охладите, само че и ще предпазят кожата ви.

Също по този начин е значимо да приемате задоволително течности и да се храните вярно – менюто би трябвало да включва плодове, зеленчуци, ядки и риба.

За домашна грижа по това време на годината са съвършени пилингите един път на една до две седмици. Те ще оказват помощ за унищожаване на люспите на роговия пласт и кожата може да се обнови.

Бременните дами би трябвало да избират меката механична ексфолиация (пилинг), само че би трябвало да заобикалят мощни ексфолианти като захар или сол. Забранени са и нападателните съставни елементи в козметиката – ретинол, салицилова киселина, хидрохинон.

За да защищити тялото от стрии, Шадрина посъветва постоянно да употребявате специфични овлажнители. Въпреки това цялото тяло се нуждае от хидратация през студения сезон, тъй че би трябвало да изберете артикули с високо наличие на глицерин, хиалуронова киселина или урея.

Също по този начин е значимо да нанесете крем върху ръцете, деколтето и шията – тези зони най-често страдат от липса на грижи.

Жените със суха кожа може също да се нуждаят от поддържане на кожата. В този случай би трябвало да изберете козметика с керамиди и натурални масла – масла от ший, жожоба, маслини и арган.

Накрая специалистът напомни значимостта на стадиите на разчистване и тонизиране на кожата. Те не би трябвало да се пропущат от никого, без значение от времето на годината. / 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР