ВСУ с помощта на плаващи дронове близо до Босфора атакува

...
ВСУ с помощта на плаващи дронове близо до Босфора атакува
Коментари Харесай

С атаката над “Иван Хурс” ВСУ и НАТО засегнаха интересите на Турция

ВСУ благодарение на плаващи дронове покрай Босфора нападна съветския транспортен съд " Иван Хурс ", който осигуряваше сигурността на газопроводите, отиващи към Турция. Според Министерството на защитата всички безпилотни катери са унищожени. Изглежда, че врагът е считал " Иван Хурс " за лесна цел и е получил координатите за офанзивата от страните от НАТО. Как съветските военни съумяха да обезвреждат новата опасност и за какво би трябвало да се чакат сходни офанзиви в бъдеще?

В сряда съветското министерство на защитата заяви, че сутринта на 24 май ВСУ са атакували несполучливо разследващия транспортен съд “Иван Хурс ” от Черноморския флот с три безпилотни катера. Всички безпилотни лодки, както оповестява ведомството, са били унищожени на 140 км североизточно от Босфора.

В изказването се показва още, че Иван Хурс е изпълнявал задания за обезпечаване на сигурността на употребата на газопроводите „ Турски поток “ и „ Син поток “ в изключителната икономическа зона на Република Турция. Агенцията популяризира и видео, показващо поразяването на една от лодките.

От отчетите на ведомството следва още, че „ след терористичната офанзива на 26 септември 2022 година против „ Северен поток-1 “ и „ Северен поток02 “ въоръжените сили на Руската федерация подхващат ограничения за отбрана на такива уреди “. „ И не на вятъра “, се споделя в изказването.

Вече коментирахме, че газопроводите от Русия до Турция могат да повторят ориста на " Северен поток ". Страховете за това се породиха в експертната общественост на Турция, откакто американският проверяващ публицист Сиймор Хърш разкри детонациите на дъното на Балтийско море. Основният обвинен за саботажа бяха Съединени американски щати.

Освен това през ноември беше обявено, че Владимир Зеленски желае да сътвори украински флот от морски дронове. Неговите упоритости са изцяло способни да бъдат подкрепени от Съединени американски щати и изключително Англия, чиито дронове към този момент са употребявани за терористични офанзиви във водите на Севастопол. И освен това, апаратите, които нападнаха Севастопол, наподобяват на тези, които се пробваха да нападат кораба “Иван Хурс ”.

Средният разследващ транспортен съд " Иван Хурс " беше спуснат на вода напролет на 2017 година, той е вторият транспортен съд от план 18280. Той е кръстен на вицеадмирал Иван Хурс. Основната му задача е да обезпечава връзка и ръководство на флота, да води електронно разузнаване и радио-електронна битка.

Радиооборудването включва навигационен радар МР-231-3, мостова система за електронно позициониране, локализиране, разкриване и ориентировка “Мостик-18280 ”, съществена система за обезпечаване на електронна съгласуемост на станциите за радиолокационно разкриване и навигация, системи за ръководство на зенитната артилерия и ракетни системи и системи за съвместен продан на информация " Подпозиция-23 ".

На борда има също от две до четири корабни тежки картечници и няколко зенитно-ракетни системи " Игла ". В същото време, съгласно специалисти, Украйна не би могла сама да извърши такова безочливо нахлуване против кораба.

„ Унищожените устройства даже нямат радар на борда. Те не могат независимо да открият задачата. Някой ги е довел. Някой, чиито разследващи самолети и дронове непрекъснато висят над Черно море. Просто тъй като Украйна няма такива благоприятни условия за целенасочване “, пишат създателите на канал в “Телеграм ”..

„ Като цяло „ Иван Хурс “ е съвременен транспортен съд. На борда си има всичко належащо за отбиване на сходни " пиратски " офанзиви. Дори корабът да бъде нападнат от въздуха, тогава има с какво да се отговори. Всъщност това е бойна единица, която извършва характерни задания “, споделя Василий Дендикин, боен специалист, капитан 1-ви сан.

Според специалиста, в случай че украинските военни са считали „ Иван Хурс “ за лесна цел, значи са „ бъркали “. Според една от версиите украинските лодки могат да се движат по маршрута на „ зърнения кулоар “. Това за следващ път повдига въпроси, че под предлог, че изнася зърно, Украйна се стреми да реши военни проблеми. В същото време той е уверен, че информацията за местонахождението на кораба на е получена от страните от НАТО.

„ Информацията се предава от огромни американски разследващи дронове, един от които ние забелязахме близо до Крим. Има и данни от сателитното разузнаване. Освен това наоколо има страни от НАТО - България и Румъния, където също държат " уши " и " очи " на американците. Следователно те знаят какво и къде да започват. Смятам, че дроновете, които нападнаха кораба „ Иван Хурс “, са доставени на ВСУ от страните от НАТО. Дори и да се сглобяват в Украйна, въпреки всичко всички елементи се внасят там “, уверен е Дендикин.

Бившият пълководец на Балтийския флот адмирал Владимир Валуев е склонен, че галактическото разузнаване на страните от НАТО може да е взело участие в предаването на координатите на съветския транспортен съд. „ Алиансът има доста източници на информация. Възможно е врагът да е направил тактическо разузнаване в този регион, да е разкрил координатите на “Иван Хурс ” и да ги е съобщил ”, допусна Валуев.

Според адмирала задачата на ВСУ могат да бъдат и газопроводите, по които Русия продължава да доставя газ за Турция и европейските страни. Дандикин също е склонен, че след офанзивите с подводници по „ Северен поток “ заплашен е на първо място „ Турски поток “. В същото време специалистите не бяха сюрпризирани, че страните от НАТО способстват за офанзиви против газопроводи, от които други членове на Алианса са заинтригувани.

„ Мисля, че след изборите в неделя, които се надявам Ердоган да завоюва, въпросът за сигурността на „ Турски поток “ ще бъде свестен обществено. Кабинетът на Зеленски не крие желанието да подсигурява, че износът на съветски газ за Европа ще минава единствено през Украйна. И другите газопроводи са им съперници. Затова не изключвам повтаряне на сходни офанзиви в бъдеще “, призна Дендикин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР