ВСС започва обсъждането по допустимост на второто искане за отстраняване

...
ВСС започва обсъждането по допустимост на второто искане за отстраняване
Коментари Харесай

Гешев: В момента тече тоталитарен преврат от хора, които са безпринципни

ВСС стартира разискването по допустимост на второто искане за премахване на основния прокурор Иван Гешев. То беше импортирано от четирима кадровици от Прокурорската гилдия на съвета. Според тях той е уронил престижа на правосъдната власт с изрази като " политически отпадък ". Единодушно с 18 гласа за кадровиците одобриха да гледат тази точка.
Прочетете още
От името на вносителите настояването показа Калина Чапкънова от Прокурорската гилдия. Тя прочете текстове от Етичния кодекс на магистратите, съгласно който магистратите би трябвало да се държат учтиво, общително и с почитание към жителите. Чапкънова уточни, че зад депутатите стоят над 3 млн. българи и държанието на основния прокурор е неприемливо и с дейностите си е уязвил престижа на правосъдната власт.   

Гешев сподели, че е наясно с предмета на днешното съвещание. Но заради извънредността на обстановката, която била обвързвана с моралните аспекти, той сподели, че няма да се ограничи единствено с предмета на полемиката. Ззад задачите на производството ясно прозирали опити за завладяване на правосъдната власт. Нямам искания пъкъл приказвам от името на цялото общество, а от свое име и от името на хората, които споделят моето мнение. 

Зад всичко това стои партия ГЕРБ. Това, което става е тоталитарен прелом от хора, които са безпринципни, които не почитат разделянето на управляващите. А те споделят и се готвят за нещо, което наподобява на кървави чистки. Хора, които желаят да изтърбушат нашата правосъдна система. Тези хора освен разрушават държавността, само че безусловно я яхват. Аз съм зложелател на този, който нарушава законите и конституцията. Това наподобява на опит да се обхване всичко - законодателни и изпълнителна власт, скоро ще желаят да обзет и президента. 

Може би и тези хора желаят да имат шкафчета. Защо бързате с тези хора, за какво не изчакате на видите какво ще стане с битката с мафията, която организира прокуратурата. Защо бързате? Правила, с цел да се махне една персона, а след това да се постави този, който желаят, не е право, а наподобява на сталинизъм. Окей не ме харесвате, някои политици не ме харесват. Така ли би трябвало да се прави, с цел да се отбрани един някогашен министър-предсател, може би Борисов. Съдебната власт е в исторически миг и то е да прочистим Авгиевите обори на правосъдната власт, да вкараме ред в хаоса. Независимо къде съм, няма да се откажа нито аз, нито честните български магистрати от тази задача. И единствено делата имат значение. Позорът се сплотява. Това е, което медиите назовават овладяна страна. Твърденията, че прокуратурата е всемогъща са неистина. Всички знаем, че правото е свещено. Някои хора разпънаха на кръст и пипат с мазни пръстчета по конституциата. Не знаят какво е героизъм. Аз и сътрудниците ми работим и ще продължим да работим с с нашите евроатлантически сътрудници. Кое не харесвате на прокуратурата - че към този момент няма свещени крави ли. Целта моята и на сътрудниците ми оттук насетне е същинска правосъдна рефора и отбрана на България от тези, които късат живо месо от нея.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР