ВСС трябва да вземе решение кой да поеме функциите на

...
ВСС трябва да вземе решение кой да поеме функциите на
Коментари Харесай

След като пленумът на ВСС избира гл. прокурор, правната логика е отново той да избере негов заместник: Дишева

ВСС би трябвало да вземе решение кой да поеме функционалностите на Иван Гешев. Законът мълчи какво се случва след процедура по предварително освобождение. Това сподели в ефира на " Здравей, България ” Атанаска Дишева, член на Съвета.

Тя добави, че, откакто пленумът на Висш съдебен съвет избира основния прокурор, правната логичност била още веднъж той да избере негов заместител.

" Според мен няма обвързване да изберем персона, изпълняваща длъжността основен прокурор, от кръга на неговите заместници, защото част от тях не престават да стоят твърдо зад Гешев ”, изясни още Дишева.

" Факт е, че чаках Гешев да направи повече разкрития, в сравнение с в действителност направи в Страсбург. През годините той неведнъж е предприемал сходни дейности – афишира, че ще направи някакви разкрития, а това не се случва. В първите месеци от мандата му съобщи, че ще бъде изработен бездънен разбор на цялата приватизация за последните 20 години, само че и това не стана ”, твърди членът на Висш съдебен съвет.

" Едната логичност е, че става въпрос за нещо, което е било държано в папки, а в този момент се изнася. Не считам, че за толкоз къс интервал може да се направи съществено следствие ", добави още Дишева.

За публикувания от Иван Гешев запис с Йордан Стоев тя разяснява: " Създава се чувство за съществуване на мощ, която стои отвън рамките на закона, а това е доста ужасно. Към този миг нямаме доказателства дали записът не е манипулиран ”.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР