ВСС отново ще разгледа допустимостта на предложението на министъра на

...
ВСС отново ще разгледа допустимостта на предложението на министъра на
Коментари Харесай

Гешев: Цели се нелегитимно овладяване на прокуратурата и персонална смяна на главния прокурор


Висш съдебен съвет още веднъж ще прегледа допустимостта на предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение на Иван Гешев като основен прокурор.

„ Ще продължа да упорствам Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа всъщност изказванията на разнообразни министри на правораздаването – без значение дали са служебни, или в постоянен кабинет - с цел да стане ясно на българските жители това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет. А точно че няма никакви юридически учредения и че самите изказвания в тях са смешни “, сподели пред публицисти Гешев.

„ Най-вероятно зад тези смешни изказвания седят политически ползи. Не бих го нарекъл политическа поръчка. Вероятно интерес имат единствено олигархията и мафията и цената ще платят българските жители “, сподели той.

Според него това, което евентуално се цели, е нелегитимно преодоляване на прокуратурата, лична промяна на основния прокурор и съсипване на наказателното правораздаване с по този начин наречени промени.

„ Някои схващат това като промяна. Това не е промяна, това са дейности, които опонират на ползите на българските жители, изключително в тенденция битката с престъпността. Прокуратурата дружно със съда може би е една от дребното работещи институции сега в тази страна “, съобщи Иван Гешев.

Той сподели още, че има чувството, че министър Йорданова желае да принуди Висш съдебен съвет да спре процедурата на законови учредения, с цел да може „ да продължи да се упражнява по разнообразни медии върху Висш съдебен съвет, че прави някакви дейности “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР