Всряда президентът Владимир Путин заяви, че руските учени са близо

...
Всряда президентът Владимир Путин заяви, че руските учени са близо
Коментари Харесай

Путин: Руските учени са близо до създаването на ваксини срещу рак

Всряда президентът Владимир Путин съобщи, че съветските учени са покрай основаването на ваксини против рак , които скоро ще могат да се употребяват от пациентите.

В коментар по малкия екран Путин съобщи, че " сме доста покрай основаването на по този начин наречените ваксини против рак и имуномодулиращи медикаменти от ново потомство ".

" Надявам се, че скоро те ще бъдат дейно употребявани като способи за самостоятелна терапия ", добави той, говорейки на московски конгрес за бъдещите технологии.

Путин не посочи против кои типове рак ще бъдат ориентирани препоръчаните ваксини, нито по какъв начин.

Редица страни и компании работят върху ваксини против рак. Миналата година държавното управление на Обединеното кралство подписа съглашение с основаната в Германия компания BioNTech за започване на клинични изпитвания, осигуряващи " персонализирано лекуване на рака ", като задачата е до 2030 година да бъдат обхванати 10 000 пациенти.

Фармацевтичните компании Moderna и Merck & Co създават пробна противоракова ваксина, която съгласно изследване в междинен етап понижава на половина вероятността от рецидив или гибел от меланома - най-смъртоносния рак на кожата - след тригодишно лекуване.

По данни на Световната здравна организация понастоящем съществуват шест лицензирани ваксини против човешки папиломавируси (HPV), които предизвикват доста типове рак, в това число рак на маточната шийка, както и ваксини против хепатит В (HBV), който може да докара до рак на черния дроб.

По време на пандемията от COVID-19 Русия създаде лична ваксина " Спутник V " против COVID-19 и я продаде на редица страни, макар че в страната се сблъска с необятно публикуваното отвращение на популацията да се имунизира.

Самият Путин съобщи, че се е подложил на " Спутник ", с цел да се увери в нейната резултатност и сигурност.

Видеото е архивно: " Реалистично ли е основаването на ваксина против рак "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР