ВСофия във връзка с валежите от сняг са извършени обработки

...
ВСофия във връзка с валежите от сняг са извършени обработки
Коментари Харесай

След снеговалежа: Каква е обстановката на пътищата в София

ВСофия по отношение на преваляванията от сняг са осъществени обработки на планинските пътища в естествен парк „ Витоша ": „ Драгалевци – Алеко “ и „ Бояна – Златните мостове “, оповестиха от Столичната община. Обработките на територията на парка се правят с опесачаване. 

Обстановката в града се следи непрекъснато. Екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ правят обходи на терен, ревизират стръмни сектори и мостове. 

Създадена е организация от Столичния инспекторат и почистващите компании имат подготвеност при нужда да извършат обработка на улици и булеварди. Към момента градският превоз се движи по всички свои нормални направления. 

Пътните настилки са мокри, водачите би трябвало да бъдат деликатни на пътя и да карат със съобразена скорост.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадоха за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за обилни превалявания в Североизточна България, които ще са с количества до 35 литра на квадратен метър. 

Времето ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд, по високите западни полета - и от сняг. В София минималната температура е към минус 1°, а оптималната денем - към 4°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР