ВСофия се състоя шествието на „Безсмъртния полк“ в чест на

...
ВСофия се състоя шествието на „Безсмъртния полк“ в чест на
Коментари Харесай

Шествие „Безсмъртен полк“ в София, Митрофанова: Неонацизмът вдига глава

ВСофия се състоя шествието на „ Безсмъртния полк “ в чест на 77-ата годишнина от успеха над Нацистка Германия .

"Безсмъртният полк " се състоя пред Паметника на Незнайния войник в София. Шествието стигна до Паметника на Съветската войска в центъра на града.

Тази година провеждането на „ Безсмъртният полк” беше неразрешено в редица страни, само че не и у нас, предават от.

На Паметника на Съветската войска слово произнесе съветският дипломат Елеонора Митрофанова .

Наблюдаваме невиждана в своя мащаб акция по пренаписването на историята. Агресорите и жертвите си разменят местата. И към този момент се оказва, че Съветският съюз e бил атакуван от сякаш мирната и безобидна Германия ", сподели тя.

„ Паметта за ужасите на нацизма, за проектите на Хитлер, за изтребване на цели страни и нации, за престъпността, за нацистката идеология се заличават в публичното схващане. Забранява се всичко, което би могло да опише истината “, добави още Митрофанова.

"Виждаме по какъв начин неонацизмът подвига глава в редица европейски страни . Нашият заветен дълг пред хората, дали живота си в битката против хитлеристка Германия, а това е повече от 30 милиона души, е да не се допусне втората вълна на кафявата чума. Прекалено е висока цената, която сме платили преди 77 години ", сподели още тя.

На 8 май стана ясно, че общинските съветници от "Демократична България " (ДБ) приканват в декларация Столичната община да забрани шествието. В декларацията се показва, че шествието е в чест на Червената войска – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 година

"Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани флагове на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители „ евроатлантически подлоги ", се споделя в декларацията, представена от прессъобщението от Демократична България.

Шествието "Безсмъртен полк " се състоя за първи път в България на 9 май 2016 година по случай 71-годишнината от края на Втората международна война.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР