Вследствие на продължителен интензивен дъжд, паднал на територията на община

...
Вследствие на продължителен интензивен дъжд, паднал на територията на община
Коментари Харесай

Четири непроходими участъка в Карлово, военни помагат на пос...

Вследствие на нескончаем натоварен дъжд, паднал на територията на община Карлово на 02.09.2022 година, са наводнени етажи на жилищни и търговски здания, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново. В част от с. Богдан електрозахранването е прекратено, паднали са стълбове за улично осветяване, запушени са мостове и шахти, оповестиха от пресцентъра на община Карлово.



За осъществяване на неотложни избавителни и аварийно-възстановителни работи кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние във всички селища, намиращи се западно от град Карлово.



 

Има паднали и подкопани мостове, заради което са непроходими секторите: с. Каравелово – с. Богдан; с. Московец – с. Богдан; с. Слатина – с. Розино, с. Дъбене – с. Войнягово. Движението се прави по обходни направления, като все още село Богдан е недостъпно.



Кризисният щаб управлява, провежда и координира дейностите по избавителните действия. В избавителната интервенция е включен хеликоптер от Военновъздушни сили, който изтегля хора от недостъпни места в селата Каравелово, Богдан, Столетово и Слатина. Осигурени са храна и места за нощуване на нуждаещите се хора.



От сутринта в региона работят представители на районен съд ПБЗН Карлово, Районно ръководство Карлово, модулни групи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на локални компании и доброволци.

 

Кметът доктор Емил Кабаиванов, бригаден военачалник Деян Дешков и началникът на Оценка за съвместимост ПБЗН комисар Мангаръков също от сутринта са на място в региона на потърпевшите селища, с цел да координират и управляват избавителните действия. 



Община Карлово изрича своята признателност към всички участници в избавителната интервенция и на ВМЗ ЕАД за подсигурената храна, оповестиха от община Карлово.

61-ва Стрямска бригада се влючи в оказване на помощ на жителите на село Богдан.
Тази заран в  08:20 ч. беше задействано формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията при бедствия на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Модулът, в състав от 40 военнослужещи от 1 механизиран батальон, 24 военнослужещи от зенитно - ракетния дивизион и 21 военнослужещи от батальон за логистично обезпечаване с 13 единици техника, оказва подпомагане на потърпевшите от наводнението в региона на село Богдан. Общ началник на модула е подполковник Станислав Малешков  - пълководец на 1 механизиран батальон, оповестиха от бригада.

Снимки на 61-ва Стрямска бригада

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР