Вследствие на нарастващите инциденти със стрелба в училищата администрациите прокарват

...
Вследствие на нарастващите инциденти със стрелба в училищата администрациите прокарват
Коментари Харесай

Училище в САЩ тества ИИ робот охранител

Вследствие на възходящите произшествия със пукотевица в учебните заведения администрациите прокарват нови модели във връзка с сигурността. Училище в Ню Мексико в Съединени американски щати започва пилотна стратегия, в която робот патрулира на територията на учебното заведение 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Това се споделя в отчет на Wall Street Journal, оповестен в петък.

Тази машина, която в този момент е ситуирана в гимназията в Санта Фе, сега се образова, с цел да научи естествените действия на учебното заведение и да може да  идентифицира лица, които са видяни след часовете или демонстрират нападателно държание.

Ако се появи човек с оръжие или възникне друга форма на опасност, роботът ще предизвести екипа по сигурността. След това ще продължи да се придвижва към индивида и ще съобщи видеозапис, с цел да помогне на чиновниците на реда да подхващат ограничения, с цел да го заловят.

Роботът е изцяло самостоятелен, има седем камери и е основан да устоя на разнообразни промени във времето.

В момента роботът не е въоръжен, защото учебното заведение е избрало да деактивира функционалностите за разкриване на оръжия по време на пилотния тест, само че той може да се изправи против рисков субект и да разреши на членовете на екипа по сигурността да отстранят опасността посредством информационната система на машината.

Изпълнителният шеф по сигурността и сигурността на държавното учебно заведение в Санта Фе Марио Салбидрез споделя пред Wall Street Journal, че учебното заведение обмисля да задейства оръжейната функционалност на робота на по-късна дата.

По отношение на събирането на данни беше обявено, че учебното заведение има своите видеозаписи и има последната дума дали да ги резервира или не.

В случай на сериозна опасност, роботът е програмиран да предприеме по-агресивни дейности като ориентиране на лазерен лъч към гърдите на обвинения и молба да хвърли оръжията си.

За благополучие, все още на репортажа, роботът е забелязал и маркирал единствено нови служащи, които влизат на строителната площадка на учебното заведение, и няколко души, които се пробват да отворят заключени порти.

Видеозаписи, събрани досега от робота, разкриват членове на учебното заведение, които махат на камерите и възпитаници, които вършат знаци за мир. В по-голямата си част наличието на робота не наподобява да е тормозило никого на територията на учебното заведение.

През май предходната година стана ясно, че хора от Швейцария, са били очевидци на патрулиращ робот, създаден от започваща компания за роботика ETH Zurich, наречена Ascento, чиито творби скоро могат да заемат мястото на човешките охранители. Досега машината сполучливо е работила като защита на швейцарската охранителна компания Securitas AG и се е потвърдила като доста гъвкава и ефикасна.

Може ли това да значи, че краят на човешките охранители скоро ще настъпи?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР