Всичко зависи от възрастта, пола и съответната ситуация. Ако това

...
Всичко зависи от възрастта, пола и съответната ситуация. Ако това
Коментари Харесай

Здраво сърце: Най-често задаваните въпроси



Всичко зависи от възрастта, пола и съответната обстановка. Ако това нещо продължава единствено няколко секунди, тогава то може да е в норма. Това се случва, когато кръвното налягане се покачва под деяние на стресов фактор, алкохол или по време на подготовка. Сърцевият тремор обаче може да демонстрира и патология. Подобни въпроси се преглеждат най-добре персонално с лекаря.

Чух, че рискът от инфаркт се усилва през зимата. Как мога да се предпазя?

Едно извършено неотдавна интернационално изследване откри, че рисковите фактори като кръвното налягане и стойностите на неприятния холестерол могат да скочат през студените месеци. Можете да намалите риска като се храните здравословно и спортувате задоволително. Но бъдете деликатни. Прекомерното напъване на сърцето в студено време може да го изложи на спомагателен стрес, както и на хипотермия.

Моето кръвно налягане скача от 180/98 на 107/61/. Дълго време одобрявам средства за кръвното налягане, само че това съмнение се появи напълно скоро и нищо не оказва помощ. Какво може да се направи?

Посъветвайте се, преди всичко, с Вашия доктор за 24-часов разбор на урината, с цел да изключите появяването на фенохромоцитом, виновен за адреналина. Тази лечима болест може да провокира внезапните промени в стойностите. По-разпространена причина- това е възпалението на нервите, дължащо се на диабет.

На каква възраст дамите имат по-висок риск от неочаквана гибел от инфаркт, в случай че при мъжете е 40 години?


Като цяло е рискова заблудата да се има вяра, че сърденият удар лови главно мъжете. Според някои изследвания, 35% от дамите са умряли поради сърдечно-съдови болести и единствено 28% от мъжете.



Възможно ли е да „ увеличим “ сърцето с възрастта- да го създадем по-голямо и по-силно?

Да, допустимо е. За сърцето са потребни всички динамически тренировки като тичане, вървене, плуване. Ако практикувате някой спорт по 30-40 минути 2 или 3 пъти седмично, може съществено да укрепите сърдечния мускул.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР