Всичко започва с обаждане от непознат. Възможно е от другата

...
Всичко започва с обаждане от непознат. Възможно е от другата
Коментари Харесай

Задължително Прочетете! Мвр Предупреждава Какви Коварни Трикове Прилагат Ало Измамниците!

Всичко стартира с позвъняване от чужд. Възможно е от другата страна на слушалката индивидът да се показа за чиновник на реда. В един от разновидностите той ще предизвести, че ще последва позвъняване от измамници, което се и случва.

Следва нов диалог, в който е допустимо да се включи и различен човек, представящ се за родственик или доктор. Разговорът стартира с това, че ваш родственик е потърпевш, и че би трябвало да се обезпечат пари с цел да му се помогне - било да се излекува, да избегне проблеми със закона, разновидностите са доста. Обикновено на тези думи никой не реагира, само че стартират брутални закани, езикът се трансформира, става извънредно безсрамен. Жертвата в този миг към този момент е мощно уплашена.



Следва нов диалог, той отново е със " чиновник на реда ", който сякаш успокоява жертвата и в подобаващия миг я убеждава, че хората, които са я стресирали, могат да бъдат хванати, само че за тази цел би трябвало да се заложи капан с пари или полезности, които тя незабавно би трябвало да обезпечи, ще последват обещания, че парите или полезностите ще бъдат върнати.

" Добрият " воин от другата страна на слушалката ще даде и инструкции по какъв начин да стане предаването на парите и полезностите. При всички мними гаранции, жертвата се е доверила, уверена, че оказва помощ, има вяра в " положителната развръзка " и извършва напътствията. Разбира, че е излъгана, едвам часове по-късно, когато номерата, с които е говорила, внезапно замлъкнат, показват от полицията. Междувременно измамниците са изпратили " мулетата " да вземат парите и вършат всичко допустимо да унищожат следите си, свързващи ги с незаконната активност.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР