Всичко в природата има значение и цел. Камъните също. Не

...
Всичко в природата има значение и цел. Камъните също. Не
Коментари Харесай

Родонит - камъкът, който привлича пари и здраве през май

Всичко в природата има значение и цел. Камъните също. Не е инцидентно, че всеки минерал има избрана мощ, притегля избрани благодетели в живота ни, оказва помощ при разнообразни компликации. Във всеки месец от годината има по един камък, чиито свойства се ускоряват.

През месец май този камък е родонитът. Какво значи той – името му произлиза от гръцки и значи „ розов “, който разказва и присъщия му цвят. Отново поради външния му тип от време на време се назовава и камъкът на зората. У нас се среща в Родопите, а по света – в Съединените щати, Австралия, Русия и Индия. Как да го познаете – както към този момент казахме, цветът дава отговор на името му. Нюансите варират, като от време на време даже може да бъде малиново червен.

Камъкът Родонит ни оказва помощ най-вече през няколко месеца от годината – през януари, май, август и септември.

Как оказва помощ Родонит

 Камък Родонит

Той дава убеденост, прави ни по-целенасочени. Смята се, че родонитът оказва помощ за подобряването на финансовото ни положение. Освен това той оказва помощ и за запазването на фамилията, пази връзките сред поколенията. Това поверие се дължи на черните линии, които минават през него, които припомнят на родословие и символизират мощните и неделими връзки.

Други имат вяра, че родонитът е камък, който закриля децата. Някога той се е употребявал като амулет и всяко бебе е имало подобен минерал в креватчето си. Камъкът оказва помощ и на всички хора на изкуството – той развива заложбите ни и оказва помощ за развиването на гениите ни. Прави желанието за познания неутолимо, дава мощ на организма ни.

 Родонит

През май родонитът има изключително мощни свойства и в медицината – от дълбока античност се има вяра, че той оказва помощ при лекуването на рак, нервни болести, болести на щитовидната жлеза, усъвършенства работата на черния дроб, ушите и очите. И въпреки и през тези месеци свойствата му да оказват помощ на всички зодии, то през цялата година от този минерал могат да се облагодетелстват хората, родени под знаците на Везни и Близнаци.

Камъкът ще разкрие всички свои свойства, в случай че го носите от лявата страна на тялото си. Тъй като родонитът е изключително хубав, дамите могат да изберат да носят украшение, в което той участва – гривна или пръстен. Можете да го носите и просто в левия си джоб.

Важно е да знаете, че силата на този камък е изключително мощна. Заради това не се предлага да го носите непрекъснато или целогодишно. Можете да изберете да го носите по няколко дни в месеците, в които свойствата му са най-силно изразени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР