Всичко това е просто една политическа игра, която не води

...
Всичко това е просто една политическа игра, която не води
Коментари Харесай

Паргов за политическата обстановка: Хаос, никой не знае кой пие, кой плаща, кой поръчва музиката

Всичко това е просто една политическа игра, която не води до някакъв резултат, безапелационен е социалистът
„ За страдание, решение все по-малко се вижда, изключително след върнатия в понеделник втори мандат, което не беше ненадейно в поради противоборството в последните няколко месеца от 2 октомври насам. Третият мандат даже да се осъществя, споделям даже, като шансът за мен не е доста огромен, ще бъде доста тежък мандат, изпълнен с неспособност поради това, че сега се блокират взаимно политическите партии по редица въпроси в Народното събрание, камо ли когато работи едно държавно управление, което би трябвало да обхване и балансира сред другите политически ползи, наблягам политически, пък да не приказваме и за други: обществени, стопански и така нататък За страдание България върви към следващите си предварителни избори “.

Това съобщи пред Радио „ Фокус “ Калоян Паргов – зам.-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност към Столична община.

Той изрича вяра, че нови избори ще възпроизведат настройка, в която да се откри някакво трайно решение за идващите години, защото България има потребност от работещ парламент и работещо държавно управление, което да форсира избрани процеси, които са значими за страната, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, избрани промени, както и решения, които са свързани с динамичността на рецесията.

„ Съдейки от думите на Асен Василев, съгласно които в случай че Христо Иванов предложи цели, при положение, че се даде мандатът, несъмнено, на „ Демократична България “, той да предложи цели като конституционна промяна и следствие на основния прокурор, ГЕРБ няма да го поддържат. А в случай че не направи това, „ Продължаваме промяната “ няма да го поддържа. И въз основа на тези думи аз желая да ви задам въпроса: главата на Иван Гешев ли е поставена на везните? Защото в случай че не в този момент, този въпрос ще излезе в 49-ия парламент “, предвижда Паргов.

Той е безапелационен, че в случай че откровено се желае държавно управление, не се слагат въпроси, които са взаимоизключващи се или  блокиращи.

„ Т.е. в случай че в действителност твърдиш, че страната е в рецесия и има потребност от работещо държавно управление, както всички настояват, в случай че в действителност заявяваш, че искаш да съставиш държавно управление и ще положиш старания, то даже в такива програмни документи и заявления не включваш неща, които не биха събрали поддръжка и биха довели до разделения. Оставяш ги тези въпроси за друго време, за по-нататък, по този начин да го кажа, в случай че твърдиш, че страната е в рецесия и има потребност от държавническо мислене и държание. В противоположен случай всичко наподобява като една политическа игра. Впрочем последните 3 месеца станахме очевидци на разнообразни такива игри “, счита социалистът.

„ И в един миг виждаме, че всичко това е просто една политическа игра, която не води до някакъв резултат. Вече няма 25 стотинки на литър отстъпка, както знаем, а когато се вкара, назоваха го огромна нелепост, беше огромна вакханалия – всеки се изрича, единият „ За “, другият " Против “, трети между тях нито „ За “, нито " Против “. Сега като я махнаха – почнаха да питат: за какво я махнаха? Виждате, че изобщо ситуацията е в патова обстановка, в безпорядък, както с вас си говорихме преди изявлението ни през днешния ден – един безпорядък, в който никой не знае кой пие, кой заплаща, кой поръчва музиката “, разяснява Калоян Паргов.

Според него партиите си играят на котка и мишка и това е видно в последните 3 месеца.

„ Тук значимо е, кой ще сбърка първи, на кой няма да му устоят нервите и кой ще е отговорен, че ще има предварителни избори. Всеки споделя: „ Давам всичко “, ето виждате самият Борисов, който е цар в тези пируети, по какъв начин сменя позициите единствено и единствено с цел да не е в него топката, виновността, че няма държавно управление. Всички слагат условия, всички упрекват другите. Това е сега политическата игра за жалост. Президентът има много дебели нерви, с цел да я търпи, дава много време сякаш да се схванат и да се спогодят, само че явно е, че това време беше пропиляно, беше употребявано за други цели “, счита той.

За Българска социалистическа партия споделя, че в тази ситуация е една от партиите, които нямат сметка от предварителни избори.

„ Казвам го, не тъй като не е подготвена за следващите избори, и листи ще наредим, и акции някакви ще създадем, истината е, че няма сметка, тъй като Българска социалистическа партия е към момента в долна мъртва точка, която за жалост става все по-дълбока от избори на избори, няма някаква стабилизация, с цел да може да тръгне нагоре. Очевидно и другите партии също нямат потребност от избори “, уверен е политикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР