Всичко това допринесе сайтът Dictionary.com да избере "съучастник" за дума

...
Всичко това допринесе сайтът Dictionary.com да избере "съучастник" за дума
Коментари Харесай

Сайт избра дума на годината

Всичко това способства уеб сайтът Dictionary.com да избере " съизвършител " за дума на 2017 година, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Прегледите на думата са се нараснали с близо 300 % през годината, защото "съучастник " е обвързвана с съвсем всеки парещ въпрос, като се стартира с политиката и се стигне до естествените бедствия ", съобщи лексикографката Джейн Соломон. Тя разясни, че тази година се подело разискване какво тъкмо значи да си съизвършител.

"Думата се появи в диалози за тези, които се изричат против авторитетни персони в институции, и за тези, които резервират безмълвие ", означи Соломон. Тя посочи, че върху думата първо било подчертано на 12 март, откакто в излъченото предходния ден "Съботно вечерно шоу " Скарлет Йохансон имитира Иванка Тръмп в реклама на парфюма Complicit (Съучастник).

Второто ударение върху думата е на 5 април и още веднъж е обвързвано с Иванка Тръмп, която в предаването "Тази заран " на телевизия Си Би Ес съобщи, че не знае какво значи да си съизвършител.

Третото ударение е на 24 октомври, когато републиканецът от Аризона Джеф Флейк оповести, че няма да кандидатства за преизбирането му в Сената, критикувайки президента Доналд Тръмп. "Няма да бъда съизвършител ", сподели Флейк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР