Всичко минава повече от добре и екипът установява, че може

...
Всичко минава повече от добре и екипът установява, че може
Коментари Харесай

Те предизвикват контролиран мини инфаркт, за да подобрят качеството на човешки живот


Всичко минава повече от добре и екипът открива, че може да премине към операцията, при която алкохолната аблация би трябвало да се направи в зоната на пръстена на митралната клапа. " Може да усетите лека болежка в региона на гръдния панер, само че тя ще е за минутка ", предизвестява доктор Гарвански пациента, който е в цялостно схващане, а в този миг стартира да звучи парчето We are the champions на Фреди Меркюри. Процедурата повтаря още 2 пъти през 3 минути, както е по протокол. И това здравно знамение се прави благодарение на катетър, който екипът на доктор Протич прокарва през вена, необятна колкото косъм - 1 мм. " През цялото време сърцето не стопира, а зоната, която бива третирана, се намира в предсърдието, което единствено по себе си не крие риск за пациента ни ", успокоява доктор Протич с усмивка.

Снимка: Аджибадем Сити Клиник

Манипулацията продължава с нещо още по-впечатляващо. През другото бедро доктор Гарвански прокарва многополюсен катетър с висока компактност на картографиране. Той е екипиран с 20 електрода и 5 пипала и се назовава Пентарей. Такъв в София има единствено тук - в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Той е част от система за електроанатомичен тримерен мапинг - Carto Prime и е с последната версия на програмата за картографиране на сърце.

Посредством него стартира 3D обемно сканиране на сърцето на пациента в действително време за да се откри по какъв начин действат другите му зони и по какъв начин се движи тъканта, както и да се ревизира до каква степен сполучлива е била днешната процедура, както и тази преди 2 години.

Carto Prime има хибридна система за картографиране, основана на импеданс и магнитно стабилизиране. " Така обликът, който получаваме, е с акуратност от 100%, като не се повлиява от придвижването на тялото и други физиологични фактори - проблем, който единствено тази система отстрани и ние сме доста щастливи, че напълно скоро ще се сдобием даже с още по-новата, осма версия ", отбелязва сърдечно инж. Тодор Бойков по време на тази процедура.

Снимка: Аджибадем Сити Клиник

Проверката открива, че операцията отпреди 2 години е била съвършена, също както и днешната. Образната техника в залата го удостоверява - пулсът на нашия воин към този момент не прескача и е в идеални за възрастта му граници.

Ако всичко е наред още на следващия ден ще бъде изписан, с цел да може да продължи умерено с едно от обичаните си занимания - да изминава пешком по 15 километра на ден и да поддържа здравето си в безспорна кондиция!

Материалът е възложен от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР