Всичко, което се изсипа върху съдия Цариградска, със сигурност е

...
Всичко, което се изсипа върху съдия Цариградска, със сигурност е
Коментари Харесай

Нели Куцкова призова съдиите да говорят - защото случаят на Цариградска не е единичен

Всичко, което се изсипа върху арбитър Цариградска, сигурно е дирижирано. Това не е самодейност на една медия, някой ѝ е дал тласъка. Мнението е на арбитър Нели Куцкова, която приказва по NOVA ден, откакто Владислава Цариградска приказва пред Висшия правосъден съвет (ВСС) за заканите, които е получавала от убития Мартин Божанов - Нотариуса и кръга към него.

Съветът реши да стартира инспекция, а Куцкова подложи под подозрение опцията да се стигне до същинските поръчители на офанзивите против магистрати.

Куцкова изрази вяра повече нейни сътрудници да имат куража да приказват, защото „ не би трябвало да си мислим, че единствените случаи са тези, които станах обществени “. И даде образец със себе си от предишното.

Във вторник пред Висш съдебен съвет Цариградска разказа бруталната скица на издевателството, на който тя и нейни сътрудници са подложени от групировката към Мартин Божанов - Нотариуса. Тормозът е включвал както клеветническа акция през уеб страницата ПИК (за което тя е осъдила изданието на Недялко Недялков), по този начин и закани с физическа разпра, само че и чиста проба институционална корист от страна на прокуратурата.

„ Тази система е призвана да раздава някаква правдивост за обществото и по-слабият да знае, че ще получи отбрана, когато отиде в съда. Много е значимо най-малко малко да се раздрусат клоните, някоя и друга изгнила ябълка да изпопада. Ако се стигне до върховете, би било страховит триумф, само че мисля, че всички сме скептични “.

„ В предишното знаем за доста случаи, когато проверяващите или служителите на реда стигат до низините, само че в един миг им се споделя – до тука, спирай “, добавя още тя.

В коментар Нели Куцкова описа: „ Аз бях в спор на ползи с някогашния основен прокурор Никола Филчев във времето, когато още нямаше флашки. Тогава имаше сходен случай, когато на хартия се носеха оклеветяващи материали в редакции против тогавашния ръководител Върховния касационен съд Румен Янков ". Тя напомни съдията, като добави, че самата тя неведнъж е била обект на сходни клюки.

Куцкова разяснява и ролята на и.д. основен прокурор Борислав Сарафов и законната роля на прокуратурата, в случай че тя е забъркана.

По думите ѝ не може да се изисква от един основен прокурор да знае всичко - също така той би трябвало да пази и следствена загадка.

" Друг е въпросът, че човек доста елементарно може да прикрие зад тези законови положения и нещо, което не желае да каже ", добави съдията.

На чуването си пред Висш съдебен съвет през вчерашния ден Цариградска съобщи, че е подала тъжба в Европейския съд в Страсбург поради " основателни подозрения ", че е била подложена на нелегално подслушване.

Тя посочи, че към момента няма публично доказателство за това - тъй като от 6 месеца Бюрото за надзор на СРС, което може да удостовери или да отхвърли подозренията ѝ, се бави с инспекцията по молбата ѝ за достъп до информация.

Съдия Цариградска даде информация за това, че 159 съдии, прокурори и следователи са били подлагани на следено следене с позволение на Апелативния Спецсъд в границите на 4 години сред 2018 и 2021.

„ 150 за четири години не ми се костват толкоз доста. И хората, които работят в правосъдната система, подлежат на надзор, както всеки редови български жител. Цифрата не ме тормози, само че от тези 150 дадени позволения са излезли единствено три случая, по които са събрани някакви доказателства. Пита се - имало ли е съображение тези хора да бъдат следени и къде се пази тази информация ”, разяснява Куцкова изказванията на Цариградска.

По думите ѝ законново сходно позволение се издава за избран период, през който в случай че не се съберат нужните доказателства за закононарушение, проверяващият е задължен да ги унищожи и да го откри с подписа си.

Тя обаче изрично акцентира, че СРС-та могат да бъдат изпозлвани и като принадлежности за напън.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР