Всичко, което съм вършил, съм го вършил с желание и

...
Всичко, което съм вършил, съм го вършил с желание и
Коментари Харесай

Ивайло Герасков: Нещата се получават, когато ги вършиш с желание и любов

Всичко, което съм правил, съм го правил с готовност и обич. Затова, в множеството случаи, ми се е получавало. Това сподели пред Българска телеграфна агенция Ивайло Герасков. Днес артистът чества кръгла годишнина.

Той счита, че животът дава и лишава от благоприятни условия. Според него важат общоприетите клишета като това, че човек се учи главно от грешките си. Въпреки това не мисли, че е научил „ някакъв заплашителен урок ".

Актьорската специалност го притегля още от дете. Казва, че постоянно има компликации, до момента в който се построява ролята. За него това са „ сладките компликации ", които всеки артист преодолява в един миг.

Животът му главно минава в театъра, само че обича и киното. На въпроса кое от двете избира, той дава отговор, че не ги дели. Любимата му роля е на стареца в постановката „ Соната на призраците ".

Не дели положителните артисти на генерации. За него е смешно уменията на актьорите да се съпоставят съгласно възрастта. Смята, че има доста положителни млади артисти.

Ивайло Герасков е роден на 17 февруари 1954 година във Варна. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов " през 1979 година След това работи в Драматичния спектакъл във Враца.

От 1982 година е част от трупата на спектакъл „ София ".

Печели премията за най-хубава мъжка роля за кино лентата „ Вик за помощ " на кино фестивала във Варна. През годините взе участие в десетки театрални постановки и кино продукции на огромния и дребния екран.

Негова брачна половинка е актрисата Милена Живкова, а синът им Мартин Герасков също е артист.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР