Всичките активни процеси са над Северна и Западна Европа. Ние

...
Всичките активни процеси са над Северна и Западна Европа. Ние
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев разкри какво време ни чака през юли: Много валежи ще има в...

Всичките дейни процеси са над Северна и Западна Европа. Ние сме в периферията на антициклон. Продължава да идва малко по-хладен въздух, поради което е тази неустойчивост на атмосферата. Следващата седмица по морето се чакат тропични нощи. Това съобщи в ефира на "Здравей, България " климатологът Георги Рачев.

"Очакват ни 27-28-30 градуса до края на месеца. Минималните температури ще са 20 и над 20 градуса. Времето ще е съвършено за море. Морската вода ще става все по-топла. Другата седмица се чака тя да е към 24 градуса ", съобщи Рачев.

"Лятото е най-дългият сезон в България. Още от май месец сме в типичното лято по някои индикатори. В София и Западна България ще превалява в следобедните часове. Чака ни типично лятно време. На 23-и несъмнено също ще превали ", предвижда климатологът.


"Градушките в Босна и Херцеговина, Румъния и Македония са страшни. Ние към този момент се разминаваме ", сподели той.

"Юли месец ще има повече превалявания в западната половина на България, само че по морето ще има по-малко превалявания от междинното за сезона. Вече обаче сме 2 градуса над нормата. По морето да се чака доста по-топло време ", сподели той.

"Ако би трябвало да обобщим прогнозата за лятото - чакаме с естествени и по-високи от естествените температури, като над Западна България преваляванията ще бъдат повече. Това е идеалното време. От 2006 година не сме имали студено лято ", съобщи Рачев.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР