Всичкитe 120 души на борда на ферибота, който днес се

...
Всичкитe 120 души на борда на ферибота, който днес се
Коментари Харесай

120 пътници са спасени от пожар на ферибот край Филипините

Всичкитe 120 души на борда на ферибота, който през днешния ден се възпламени в морето в централната част на Филипините, са били избавени от бреговата защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Есперенза остарял ", който е превозвал 65 пасажери и 55 офицери и членове на екипажа, се е запалил по време на корабоплаване от остров Сикиджор в южната част на страната до близкия остров Бохор.

Пожарникарите от бреговата защита на борда на различен кораб използваха водно оръдие и оповестиха, че пожарът е сподавен, съобщи представител.  Причината за огъня към момента е незнайна.

Двата кораба на бреговата защита, които  участваха в гасенето на пожара и избавителните интервенции, към момента се намират във водите наоколо до пожара. Местонахождението и положението на избавените пасажери и членовете на екипажа не бяха оповестени.

Филипините са архипелаг от повече от 7600 острова и не могат да се похвалят с добра известност във връзка с морската сигурност, защото корабите постоянно са претъпкани и се употребяват доста остарели морски съдове, показва Ройтерс. 

През март ферибот, пренасящ към 250 души, също беше обзет от пожар в южната част на Филипините, което докара до гибелта на повече от две дузини хора, в това число шестмесечно бебе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР