Всички знаят за подвига, който постигна Клаудио Раниери и воденият

...
Всички знаят за подвига, който постигна Клаудио Раниери и воденият
Коментари Харесай

Как Лестър шокира букмейкърите през сезон 2015/16 г.?

Всички знаят за подвига, който реализира Клаудио Раниери и воденият от него Лестър през сезон 2015/16, когато “Лисиците “ завоюваха Висшата лига на Англия, макар че бяха тотални новобранци и по-скоро бяха считани като един от тимовете, които ще се борят за оцеляване.

За този героизъм е изписано доста, а ние през днешния ден ще се опитаме да дадем един малко по-различен взор над нещата, а точно - по какъв начин се разви сезонът на Лестър през призмата на букмейкърските коефициенти, които бяха предлагани за купа на тима в другите стадии от сезона (за задачите на публикацията сме употребявали коефициентите в българския букмейкър Efbet). Както осведомените със спортните залози знаят, коефициентите в букмейкърските къщи са един от най-реалните способи за инспекция на възможностите на един тим към даден миг.

Март 2015 година - Без коефициент

Когато за първи път бе отворен пазара за “Шампион на Англия през сезон 2015/16 “ през март 2015 година, букмейкърските къщи даже не предлага коефициент за Лестър, защото бе доста евентуално отборът да изобщо да не взе участие в шампионата на акцията 2015/16.

По това време, “Лисиците “ бяха на последното място в класирането и изпадането им в Чемпиъншип изглеждаше съвсем неизбежно.

Август 2015 година - 5 000.00 коефициент

Оставащите кръгове от сезон 2014/15 донесоха наслада на почитателите на Лестър и отборът въпреки всичко съумя да остане в елита, завършвайки на 14-о място.

Към този миг, ставката за тима бе 5 000.00, а това от букмейкърски език може да бъде преведено, че вероятността да се случи е извънредно близка до нулата.

12 септември 2015 година - 5 000.00 коефициент

Началото на сезона бе стремително за тима на Манчестър Сити, който бе взел пет победи от пет мача и не бе позволил нито един гол. Коефициентът за “Гражданите “ към този миг бе 1.36.

Що се отнася до Лестър, техният коефициент продължаваше да бъде неизменен, макар че Марез и компания към този момент имаха 8 точки след четири изиграни срещи.

6 октомври 2015 година - 1 500.00 коефициент

По време на почивката за интернационалните мачове, Лестър към този момент бе на единствено три точки точки от водача Сити, само че въпреки всичко коефициентът им продължаваше да бъде прекомерно висок и към момента в областта на невъзможното - 1 500.00.

21 декември 2015 година - 11.00 коефициент

Към края на годината, букмейкърските къщи започнаха да гледат надалеч по-сериозно на тима на Клаудио Раниери. Той продължаваше да играе мощно и да печели доста точки в дълъг интервал от време, което е показателно за това, че триумфите не се дължат на шанс, а на добра подготовка.

Любимият тим на град Лестър посрещна коледните празници на върха на класирането и ставката му бе фрапантно свалена в уеб страниците за
залагания. И въпреки всичко, той беше едвам трети любимец, изпреварван от Арсенал и Манчесър Сити.

2 февруари 2016 година - 6.00 коефициент

2 февруари бе доста значим ден по пътя на Лестър към трофея, защото тогава тимът победи Ливърпул с 2:0. “Лисиците “ продължаваха да бъдат водачи, само че и в това време продължаваха да бъдат едвам трети любимец на букитата.

6 февруари - 1.75 коефициент

6 февруари е денят, в който фирмите за спортни
залози най-накрая се разсъниха за действителните шансове на Лестър да се пребори в борбата за първото място. Тогава, бъдещият първенец гостуваше на Манчестър Сити, един от главните си кандидати, и го победи с 3:1.

Оттук до края на сезона, Лестър останаха букмейкърски любимци за купата (с малко прекъсване) и по този начин се стигна до паметната дата 2 май 2016 година, когато първото място бе обезпечено и на доктрина.

Влиянието върху
букмейкърите

Невероятният успех на “Лисиците “ зарадва неутралните футболни почитатели, само че букмейкърските къщи не бяха по никакъв начин удовлетворени от случилото се.

Неочакваният процес на сезона им аргументи загуби на стойност над 20 млн. паунда.

Специализираният уебсайт за спортни
залози Fbet.bg споделя, че след този случай букмейкърите в никакъв случай към този момент не оферират толкоз високи коефициенти за който и да е тим в което и да е състезание, без значение какъв брой огромен новобранец наподобява.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР