Всички знаем колко важна част от здравословното хранене са плодовете

...
Всички знаем колко важна част от здравословното хранене са плодовете
Коментари Харесай

Повече плодове и зеленчуци ще излекуват депресията ви

Всички знаем какъв брой значима част от здравословното хранене са плодовете и зеленчуците. Наскоро обаче група учени съумяха да потвърдят и психическите изгоди от уравновесената им консумация. Те разкрили, че тези естествени артикули могат да се оправят с депресията в рамките единствено на две седмици.

Изследователи от Университета на Отаго изследвали 171 възрастни на възраст сред 18 и 25 години, с цел да открият какви са техните хранителни привички и да дефинират по какъв начин те вземат участие в развиването им в здравословно и психическо отношение.

След това доброволците били разграничени на три групи, с цел да могат учените да схванат по какъв начин ще им повлияят другите хранителни режими. Конкретно една от групите трябвало да съблюдава диета с високо наличие на плодове и зеленчуци.

За две седмици доброволците били окуражавани с текстови известия и ваучери, с цел да ядат повече плодове и зеленчуци. Те трябвало да взимат приблизително по три спомагателни порции с този тип потребна храна (моркови, киви, ябълки и портокали).

 Зеленчуци

След края на опита всички участници били подложени на повторни проби, в които да се дефинира каква е смяната в психическото и физическото им положение. Всичките били подложени на здравословни хранителни режими, което им повлияло в позитивна посока. При хората, които яли повече плодове, се забелязало доста усъвършенстване в психичното им благоденствие.

Те били по-жизнерадостни и по-мотивирани. Природните артикули били употребявани както сурови, по този начин и минали топлинна обработка. Без значение от това цялстният психичен профил на участниците се трансформирал в позитивна посока.

 Салата

Смятам, че със засилен хранителен режим, в който са включени главно плодове и зеленчуци, психологични положения като депресията да вземем за пример може елементарно да бъдат преборени в рамките единствено на две седмици, споделя създателят на изследването доктор Тамлин Конър.

Според него би трябвало да се премислят и покачат порциите с тези артикули и техният банкет да бъде повишен в дневните центрове, учебни заведения, лечебни заведения и институции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР