Всички знаем колко трудно е да се храним здравословно в

...
Всички знаем колко трудно е да се храним здравословно в
Коментари Харесай

Как да съчетаем забързаното ежедневие със здравословен хранителен режим

Всички знаем какъв брой мъчно е да се храним здравословно в забързаното всекидневие. Тичаме от задача на задача и рядко планираме с какво ще се храним денем. А и с всички разнородни варианти за бързо хранене на открито, става все по-трудно да вършим здравословни и рационални избори, когато сме гладни.

Изкушенията дебнат отвред и постоянно, с цел да презаредим батериите, прибягваме към някоя нездравословна алтернатива – я баничка, я някое десертче. И това, в композиция с високо равнище на стрес, може доста елементарно да докара до разнообразни здравословни проблеми: повишаване на тежестта, целулит, срив в имунната система, диабет и така нататък

Ето и няколко оферти от MY BEAUTY MADNESS AND ANTOINETTE PEPE за здравословен метод на живот в забързаното ни всекидневие:

• Носете здравословни храни на разположение: Винаги е добре да носим в чантата нещо, което да ни избави, в случай че се окаже, че нямаме време за пълностоен обяд. Дали ще са сурови ядки, сушени или пресни плодове е въпрос на усет и персонален избор. Така вместо да прегладняваме, ще имаме с какво да се залъжем, до момента в който се освободим.

• Нека мислим в дълготраен проект: Ако въпреки всичко, се наложи да се отбием до магазина, с цел да си купим храна, дано зачеркнем мисълта “нищо няма да ми стане от един път”. Само след няколко месеца ще изградим вреден табиет, от който ще ни извънредно мъчно да се отучим.

• Хидратация: Носете със себе си бутилка с вода, с цел да си напомняте какъв брой е значимо да консумирате задоволително количество вода всекидневно. Така ще забързаме метаболизма, ще борим целулита и… ще бъдем по-свежи, което е значимо, когато сме затрупани с работа. Хубаво е да пием вода половин час преди хранене или 2 часа по-късно. И дано подчертаем – фрешовете са страхотни, само че те не заместват водата. А по какъв начин да разберем какъв брой вода да консумираме на ден? На 1кг. телесно тегло се пада 30мл. вода.

• Предварителното обмисляне на менюто за деня: И не, не е по никакъв начин мъчно, когато да свикнем да планираме. Само до няколко месеца ще изградим табиет (6 месеца) и по-късно ще ни е доста по-лесно да вършим здравословни избори. А в случай че ни е мъчно да се храним здравословно на открито, може би е добра концепция, да подготвяме храната си от предния ден и да я взимаме с нас. Същото важи и за вечерята. Ако ще готвим, е добре да сме си намислили какво тъкмо желаеме да сготвим и да сме напазарували, с цел да се улесним оптимално. Ако пък ще се възползваме от поръчка на храна за у дома, остроумен трик е да си поръчаме мечтаните неща още сутринта с плануван час за доставка, през foodpanda. Така, освен, че храната ще е на линия в точния момент и няма да се постанова занапред да я чакаме, само че и ще сме си подготвили мечтаното меню, без риск, след тежкия работен ден, да се изкушим от фотографията на мазна пица и да загърбим тотално здравословните си планове.

• Не се хранете, до момента в който работите: Дайте си късмет да храносмилате добре и да се насладите на обяда си по време на работа. Изберете кътче, надалеч от бюрото, с цел да можете да се фокусирате върху храненето.

• Не пропускайте закуската: Колкото и да бързаме заран, постоянно може да намерим няколко минути да похапнем, с цел да имаме сила и да ускорим метаболизма. Дали ще е кисело мляко с плодове или филийка самун с авокадо: има толкоз доста лесни и здравословни варианти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР