Всички знаем, че подобно на ароматите и цветовете ни влияят

...
Всички знаем, че подобно на ароматите и цветовете ни влияят
Коментари Харесай

Цветове за спалнята, които успокояват

Всички знаем, че сходно на ароматите и цветовете ни въздействат на прочувствено и физическо равнище. Спалнята е обичаното ни място за релакс и точно благодарение на подобаващата цветна палитра можем да засилим успокояващия резултат още с влизането в помещението.
 Никсен, хюга, стрес, бърнаут, тревога и холандското изкуство да не правиш нищо
Това ли е новата хюга

Само че идва от Нидерландия

Когато светлината стигне до човешкото око, дължините на вълните се преобразуват в електронни импулси. Последните стигат до по този начин наречения хипоталамус, дребна зона в основата на мозъка, откъдето идват страстите, изяснява психологът Таш Брадли пред Hypebae.

Ето за какво госпожа Брадли предлага точно топли и неутрални цветове като най-подходящи за стените на нашата спалня. И преди да уточни съответните тонове, изяснява какво още би трябвало да вземем поради, когато избираме багра за стените.
 Снимка 520870

От значително значение са посоката на светлината, подтоновете, мебелите и ревюто. Помещенията със сверено ревю се радват на минимум естествено светлина, те са по-тъмни и излъчват безчувственост. Ето за какво психолозите горещо предлагат в тези пространства стените да са в по-светли и топли нюанси като алено и жълто.
 Снимка 520874

И противоположното, стаите с южно ревю получават обилие от естествена светлина през целия ден. Не единствено че са по-топли, само че и ни дават неограничена независимост в избора на цветове за стените. И тъй като естествената светлина е по-топла и прави цветовете да наподобяват по-ярки, умерено можем да се спрем на синьо, зелено и сиво.

Независимо от страничните фактори, някои цветове постоянно работят успокоително. Ето ги и тях:

Бледо синьо

Този цвят се свързва с тоновете на небето и морето, а в композиция с бежово или мек, бял цвят, със сив подтон, ще внесе жанр в интериора.
 Снимка 520873

Светло розово

Само един лек нюанс от розово, стига с цел да ускори чувството за топлота и уют, а съвместим ли го с алено, спалнята ни ще наподобява още по-елегантно.
 Снимка 520872

Бледо зелено

Този цвят внася естетика и успокоение. Специалистите го предлагат на ранобудните, както и в композиция с жълто и синьо, с цел да ускори възприятието за оптимизъм и прозорливост.
 Pantone, сиво, жълто и цветовете на 2021 година
Защо 2021 година ще бъде в сиво и жълто

Цветове на годината, освен това с причина

Бежово

Лекият карамел с нежно допиране на жълто и сиво е най-хубавата комбина от безпристрастен и земен звук с съвременно лъчение.

Синьо

В случай че работим у дома и спалнята ни се е трансформирала в домакински офис, синьото е най-хубавият вид, тъй като освен успокоява, само че и оказва помощ да се съсредоточим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР