Всички знаем, че най-важното хранене от деня е закуската. Изборът

...
Всички знаем, че най-важното хранене от деня е закуската. Изборът
Коментари Харесай

3-те най-здравословни закуски

Всички знаем, че най-важното хранене от деня е закуската. Изборът на първото хранене след ставане дава на организма ни нужната мощ и сила, с цел да се оправи с всички задания и отговорности през часовете, в които сме будни, написа jenata.blitz.bg.

В следният лист са посочени най-хубавите и здравословни закуски съгласно диетолозите. Специалистите изготвиха цялостен лист с потребни зърнени вкусотии, които е добре да ядем заран и обясниха за какво.

Ето кои са най-полезните зърнени закуски:

Според специалистите една от най-хубавите закуски е каша от елда. Тя е с богато наличие на фибри, витамини Е, РР, В1, В2, както и на фолиеви и органични киселини.

Според диетолозите оризовата каша също е отличен вид. Тя съдържа доста витамини от група В и РР, тиамин, каротин, желязо, цинк, йод и други микроелементи, нужни за естественото действие на организма. Освен това не предизвиква алергии.

Разбира се, описът включва и овесени ядки , които прочистват тялото и възстановяват киселинността на стомаха. Според лекарите това ядене е богато на потребни за организма фибри, протеини, витамини С, А, РР, Е и група В, магнезий, фосфор, флуор, калций, калий и никел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР