Всички знаем, че има няколко вида въглехидрати. Също така знаем,

...
Всички знаем, че има няколко вида въглехидрати. Също така знаем,
Коментари Харесай

Как и защо да намалим приема на въглехидрати?

Всички знаем, че има няколко типа въглехидрати. Също по този начин знаем, че въглехидратите са значими за нашия организъм, както мазнините, белтъчините, протеините т.н.

Когато се подлагаме на разнообразни диети, ограничаваме до най-малко или въобще заобикаляме въглехидратите, което е противопоказно за тялото и здравето ни. Ето за какво би трябвало да се научим по какъв начин да понижим въглехидратите, само че в рационални граници, с цел да няма последици за здравословното и физическото ни положение.

Първата стъпка е да не се ограничаваме внезапно от тях. Процесът би трябвало да е равномерен, с цел да може тялото ни да свикне по-лесно с смяната и да не се стресира ненужно.

На второ място би трябвало да премахнем от менюто си газираните питиета. Както всички знаем, те са цялостни с консерванти, захари и оцветители, а и не на последно място - от тях се пълнее, а въпреки всичко ние не желаеме това. Можем да ги сменяем с домашно направени фрешове, смутита или сокове, които в доста случаи и ни засищат.

Плавно започнете да намалявате и приема на самун. Отново купешкия самун съдържа прекомерно доста набухватели, по тази причина е най-добре да си приготвите домакински. Когато започнете да намалявате потреблението на тестеното произведение, можете да го замените с разнообразни типове ядки, с цел да може въпреки всичко да си набавите въглехидрати, само че по по-здравословен и по-натурален метод.

 въглехидрати

Ако сте на диета, се откажете от плодовите натурални сокове, които също за бъкани със захари. Направете си фреш от портокали, грейпфрути или други цитруси, тъй като те оказват помощ при изгарянето на калориите и форсират метаболизма ни.

Не пропускайте закуските сред главните хранения. За следобедна закуска, да вземем за пример, можете да изберете някой плод или ядки, които да ви заситят до вечерта. Те са потребни, съдържат малко въглехидрати, а и са вкусни. Каква по-добра причина, с цел да изберем нещо друго?

Хапвайте протеини на закуска. Вместо овесените ядки, кифлите, баничките или зърнените закуски, можем да изберем яйцата и бекона.

Приготвят се бързо, могат да се създадат по разнообразни способи, както на вас ви харесва, а и са засищащи и няма да огладнеем след първия работен час. Като цяло протеините са по-добрият избор за всяко едно хранене, по тази причина ги предпочетете пред въглехидратите.

Не забравяйте, че не би трябвало да се лишавате от нищо, а просто да намалите приема на въглехидрати. Това е значимо за вас и вашето здраве, по тази причина си позволявайте да се поглезите понякога.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР