Всички знаем, че е здравословно да се пият много течности.

...
Всички знаем, че е здравословно да се пият много течности.
Коментари Харесай

4 причини защо топлата вода на гладен стомах е полезна

Всички знаем, че е здравословно да се пият доста течности. Но замисляли ли сте се каква е изгодата за здравето, в случай че всяка заран изпивате на гладен корем по една чаша топла вода? Тук ще научите какви преимущества крие този табиет:

1. Прочиства организма от токсини

През нощта се разграждат отровните субстанции, които би трябвало да бъдат изхвърлени. Топлата вода на гладен корем оказва помощ за по-бързото им отмиване. Това се отразява удобно освен върху тялото най-общо, само че може да предотврати възпаленията на пикочния мехур и образуването на камъни и песъчинки в бъбреците. Този утринен обред подтиква и производството на мускулни кафези и нови кръвни телца.

2. Съживява обмяната на веществата

Когато изпиваме заран чаша топла вода, метаболизмът ни се форсира с до 24 %. Това усъвършенства изгарянето на  мазнините и храносмилането. Но внимание: който се старае да отслабне, въпреки всичко не трябва да надвишава дневния си банкет на калории.

3. Облекчава киселините

С времето непрекъснатото оригване може да докара до съществени болести, тъй като острата стомашна киселина поврежда стомаха и хранопровода. Топлата вода на гладен корем носи облекчение, тъй като я разрежда. Но в случай че продължавате да имате киселини макар че се храните здравословно, би трябвало да се консултирате с доктор.

4. Влияе благотворно на кожата

Когато тялото е крепко от вътрешната страна, това се отразява и върху кожата ни. Според едно изследване половин литър вода на гладен корем подтиква кръвообращението и кожата засиява. Можем единствено да ви пожелаем: „ Наздраве! “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР