Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията,

...
Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията,
Коментари Харесай

Шефове, защо се бавите? Вдигнете заплатите поне с 20%!

Всички заплати би трябвало да бъдат индексирани или обезщетени с инфлацията, 15-20 % нарастване на годишна база, това би трябвало да стане и в обществения бранш. Малката кошница - артикули, които купуваме всеки ден е пораснала с 45 %. Нуждите на хората и бизнеса са крещящи, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.
По думите му по планове на финансовия министър нарастването на минималната работна заплата би трябвало да коства към 700 милиона лв. на годишна база и това би трябвало да се види в бюджета, а него го няма.
" На ход е бюджетната комисия. Удължаването на бюджета за 2022 година е неверен метод, да не кажа, че е на ръба на Конституцията ", добави Пламен Димитров.
Според него дефицитът няма да попречи на България да влезе в еврозоната.
" Данъчната политика би трябвало да бъде преразгледана ", добави Пламен Димитров и посочи, че понижението на Данък добавена стойност не би трябвало да става на парче. " Хлябът и брашното не се понижиха фрапантно като се направиха на нулеви ставки ", разясни Димитров. Президентът на КНСБ съобщи още, че пазарът би трябвало да бъде контролиран, за да има по-малък растеж на цените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР