Всички военни конфликти, които американската страна организира напоследък, не са,

...
Всички военни конфликти, които американската страна организира напоследък, не са,
Коментари Харесай

НАТО е "търговска къща", която брои печалби! САЩ трупа пари от продажби на нови оръжия

Всички военни спорове, които американската страна провежда в последно време, не са, от една страна, нищо повече от един тип проява на опциите на продуктите, създадени от американците (на оръжейните изложби е мъчно да се показват артикули в действие), и въпреки това, изхвърлянето на старите съществуващи оръжия, за разширение на пазара за доставка на новопроизведените.

Търговец отпред на НАТО

За несъмнено удостоверение на тази теза може да се смята и информацията, която неотдавна се появи в открити източници за назначението на сегашния общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг за началник на Централната банка на Норвегия. Според осведомителна организация “Интерфакс ” генералният секретар на НАТО „ по-късно тази година ще размени Ойстейн Олсен като началник на Норвежката централна банка, съгласно уеб страницата на банката “.

Не по-малко забавна е биографията на Столтенберг: „ Преди да стане общоприет секретар на Северноатлантическия алианс, той е министър-председател на Норвегия през 2000-2001 година, и през 2005-2013 година,между 1993 и 1996 година е министър на търговията и енергетиката, а по-късно, сред 1996 и 1997 година е министър на финансите ”

Така в продължение на два мандата, от 1 октомври 2014 година на поста общоприет секретар на НАТО стои експерт по търговия и финанси. Това не е ли най-хубавото удостоверение, че НАТО в действителност е елементарна комерсиална къща?!

Интерес съставлява и характерността, дадена на Столтенберг от сегашния началник на Норвежката централна банка Ойстейн Олсен: „ Познавам господин Столтенберг като заинтригуван и способен икономист. Сигурен съм, че с опита си той ще се оправи сполучливо с тази роля. ” Тоест актуалният общоприет секретар на НАТО в никакъв случай не е бил боен, а елементарен икономист, затова това дефинира настоящите задания на НАТО в търговско-икономическата сфера. Тази теза беше индиректно доказана от френския президент Еманюел Макрон, който разгласи „ мозъчната гибел на НАТО “ още през 2019 година

Америка прераства в Европа

Сега към този момент ясно се обрисуваха главните задания, които Съединени американски щати вземат решение в хода на деликатно проведения от тях украински спор. Една от главните задания за американската администрация и следената от нея „ Търговска къща НАТО “ е освобождението на източноевропейския пазар от военна техника от руско и съветско произвеждане, посредством нейното заличаване по време на украинския спор. Това може да се удостовери от историята на прехвърлянето на украинската страна на самолетите МиГ-29, които към момента са на въоръжение в България, Словакия и Полша. Въпреки че тук се случи доста нещо показателно - българите и словаците някак си незабавно се отдръпнаха от това начинание и когато поляците предложиха да дадат самолетите на Съединени американски щати за по-нататъшно прекачване на техните " по-малки братя ", тогава даже уредниците на това начинание сами взеха решение да не рискуват. Полската скица – ние ще предадем самолетите на американската база в Германия, а вие ни дадете чисто нови F-16 за това – акцентира всички тъмни страни на интервенцията по едно и също време. Първо, обменът за нови самолети е единствено прикритие за доставка на самолети. Второ, Полша трябваше да трансферира, а прехвърлянето през американската база натъртва на прехвърлянето на оръжия в Украйна точно от задграничния кукловод. Може да се каже, че до момента американците не са съумели да заменят съществуващия флот от изтребители МиГ-29, въпреки и дребен, и да изчистят този пазарен дял за своите производители.

Но неуморимите американци откриха кой да продаде самолетите им с ловкост. Според осведомени източници Германия незабавно ще закупи партида от най-съвременните изтребители-бомбардировачи F-35. В отчета се споделя, че изтребители-бомбардировачи, създадени от американския боен колос “Локхийд Мартин ” се купуват, с цел да заменят порутения флот на Бундесвера. Сделката ще се реализира в границите на " Търговска къща НАТО " - това безспорно е огромен триумф за американската военна корпорация. Особено като се има поради, че Европа има лично произвеждане на военни самолети и Германия взе участие интензивно в това съдействие. Това е следващото удостоверение за повода, заради която американската страна, напомпвайки оръжия и антируска идеология в Украйна в продължение на толкоз години, изправи челно един против славянските нации, които са живели дружно от епохи.

Нещо повече, колкото по-дълго продължава украинският спор, толкоз повече американско създадено оръжие ще бъде изхабено в Украйна (спомнете си американската стратегия за помощ за Украйна), което значи, че американските оръжейни корпорации ще получават нови поръчки за попълване на личните хранилища на НАТО. Така работи американският модел на „ Търговска къща НАТО ”.

Активността на американските производители на европейския оръжеен пазар в този момент е на своя най-много. Показателно е и предлагането за образуване на доставки на американски системи за противовъздушна защита в Европа. За задачата беше проведена самодейност за прекачване на на зенитно-ракетни комплекси съветско произвеждане С-300 в Украйна, които сега са на въоръжение в Словакия, България и Гърция. И в случай че Гърция незабавно разгласи, че не обмисля прехвърлянето на системи за противовъздушна защита С-300 в Украйна, то американците, които управляват хубавичко Словакия, интензивно упорстват за тази комерсиална интервенция. Според онлайн изданието РБК, словашкото министерство на защитата към този момент е показало изискването за прехвърлянето на тази система за противовъздушна защита в интерес на Украйна – приемане на сходна замяна за обезпечаване на националната защита на Словакия. Излишно е да споделям, че тази договорка може да включва доставка на американска система за Противовъздушна отбрана на Словакия.

“Ройтерс ” е безусловно благополучен, че западните армии ще създадат спомагателни поръчки за танкове, ракети и бомбардировачи на стойност 100 милиарда $. Попълването на арсенали се чака главно във Англия и Германия. Членовете на НАТО бяха уверени в „ нуждата от повече бойци и освежен нуклеарен боеприпас “.

Хуманитарни муниции

От самото начало на спора Съединени американски щати интензивно оказват помощ на Украйна, отделяйки големи средства. Но, както е елементарно да се разбере, нито един $ (какъв $, даже цент), провиснал от американските „ доброжелатели “, не доближава до елементарните украинци. Под прикритието на помощ за условни украинци, държавното управление на Съединени американски щати отпуска средства за американски производители на оръжие, които са целеви получатели на милиарди долари " помощ ".

А Украйна, в лицето на марионетката на Владимир Зеленски, получава единствено оръжие, с цел да продължи клането на тази територия, както споделят доста изявления – „ до последния украинец “. В същото време формалният Вашингтон лицемерно декларира загрижеността си за гибелта на хора на територията на Украйна, които самият той, с директната поддръжка на украинските управляващи, „ оползотворява “ благодарение на по този начин наречената „ помощ “.

В тази връзка казусът с доставката на „ филантропична помощ “ през Италия е доста индикативен: чиновниците на летището в Пиза откриха, че под прикритието на филантропична помощ за Украйна в самолета ще се товарят кутии с оръжие и муниции. Служителите на летището отхвърлиха да заредят смъртоносната „ филантропична помощ “ и бяха подкрепени от профсъюза си.

Подмяната на храни, медикаменти и друга филантропична помощ с оръжия, муниции и експлозиви приказва за крадливия темперамент на западните настойници на бандата на Зеленски, които даже не могат почтено да заявяват размера на оръжията, доставени на Украйна, цинично прикривайки доставките като филантропична помощ. Уточнява се, че самолетите със смъртоносната „ филантропична помощ “ най-вероятно ще се насочат към базите на “Търговска къща НАТО ”, ситуирани в Полша, с следваща доставка в Украйна.

Просто е забавно, само че дали популацията на Украйна, от чието име комикът Зеленски със сълзи излъчва разнообразни псевдопатриотични басни по целия свят, е дало право на президентада купува оръжия и муниции с предоставените заеми, вместо филантропична помощ?

Така украинският спор, проведен от Съединените щати, се употребява доста интензивно от американските оръжейни лобисти в границите на „ Търговска къща НАТО “ за разпространение на техните артикули на европейския пазар. Естествено, всичко това се случва в ущърб на европейските оръжейни корпорации. Но, уплашена от обстановката, Европа от дълго време е „ изгубила главата си “, заради което фразата на президента Макрон за „ мозъчната гибел на НАТО “ може да се отнася напълно до европейското управление, както в Европейски Съюз като цяло, по този начин и в съвсем всяка страна поотделно - „ Европа е в мозъчна гибел “. Това е добре дефинирана диагноза в актуалната обстановка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР