Всички ВиК дружества в страната се проверяват, обяви главният секретар

...
Всички ВиК дружества в страната се проверяват, обяви главният секретар
Коментари Харесай

Проверяват всички ВиК дружества в страната

Всички ВиК сдружения в страната се ревизират, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той взе участие в взаимен брифинг с прокуратурата.

" Тъй като подаването на питейна вода е активност, която е от национална сигурност, с мои заповеди са разпоредени инспекции на всички ВиК сдружения в страната. Това не са акции, това са инспекции. Ако бъдат открити нарушавания и данни за закононарушения ще докладваме на съответните прокуратури ", сподели Иванов по отношение на медийни изявления за акции на ДАНС и Министерство на вътрешните работи във ВиК - Пловдив.

„ Това е обстановката. Ако има нови акции и интервенции ще ви уведомим. Да не всяваме суматоха, това е много тежък проблем. Ще създадем всичко допустимо да се стигне до дъно и да предотвратим такива обстановки в страната”, добави той. И помоли медиите да не приказват и пишат гръмко за акции.

„ Ако си спомняте още на 26-ти в Перник ви споделих, че ще създадем всичко допустимо най-малко да стигнем до виновниците за водната рецесия в Перник. Тогава не беше момента да кажем какво знаем. Това не е краят, това е началото. Нашата работа продължава. Проверките не престават освен в Перник. Ще създадем всичко допустимо да стигнем до всички отговорни. Правим всичко допустимо да предотвратим сходно нещо в други области в страната”, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Ивайло Иванов разяснява и друга нашумяла еко тематика - за боклука, като акцентира, че инспекциите на ВиК сдруженията в страната и тези за нерегламентираното изгаряне на боклуци вървят редом. Но нямали връзка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР