Всички Вие се справяте отлично с миграционния натиск, но посрещате

...
Всички Вие се справяте отлично с миграционния натиск, но посрещате
Коментари Харесай

Калин Стоянов към граничните полицаи: Възхитен съм! Преговорите за Шенген са благодарение на вас

„ Всички Вие се справяте чудесно с миграционния напън, само че посрещате и провокациите да охранявате освен българските, само че и границите на обединена Европа. Това е задача, която изисква доста и Вие показахте, че сте почтени за поверената Ви задача. Благодарение на Вас през днешния ден е допустимо и действително се случват договарянията за пълноправно участие на страната ни в Шенгенското пространство. С Вашия неотклонен и денонощен труд получихме високата оценка в отчета от последната задача за инспекция. Поредната добра вест е, че нощес Народното събрание на Нидерландия е приел позицията на държавното управление за поддръжка България да стане пълновръстен член на Шенген. Приемете моите и на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи самопризнание за безспорния Ви професионализъм. Уважавайте своя труд, бъдете обединен екип, продължавайте да изпълнявате своя дълг пред обществото с достолепие. За мене е чест да съм ваш министър “, съобщи министърът на формалната гала и връчи персонално премиите „ Почетен знак на Министерство на вътрешните работи “, „ За значителен принос при осъществяване на служебни задания “; „ Обявяване на признателност, парични награди, „ Писмена хвалба “. Калин Стоянов благодари на гостите, уважили с наличието си празника, както и на някогашните шефове на „ Гранична полиция “, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
От свое и от името на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев благодари на граничните служители на реда за труда им и означи, че изпращаме знакова година, в която „ дружно положихме доста старания за запазване на държавната граница и границата на Европейския съюз. Благодаря за всеотдайността и решимостта Ви за избора на сложната и благородна специалност на граничен служител на реда “.
„ Изказвам респект и удивление към сътрудниците от всички равнища на „ Гранична полиция “ и благодаря на всички структури на Министерство на вътрешните работи, изключително на Дирекция „ Миграция “ и на чиновниците от жандармерията, с които работим един до друг, на ръководителите на министерството и някогашните шефове на основната дирекция, на задграничните представители за положителното съдействие “, уточни в словото си шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов. Той дефинира 2023 година като тежка и динамична, само че и година на задоволство. „ Преодоляхме всички провокации, работихме с хъс и макар неприятното време и нерядко под отрицателен знак на публичния фокус, постигнахме триумфи. Ще загатна най-значителния – в края на ноември представители на 14 страни от Европейски Съюз завършиха задачата си по оценка на работата на българската „ Гранична полиция “ с отчет, който е освен позитивен, само че ослепителен. С труда си, Вие сътрудници осигурявате причините политическите ръководители да са безапелационни, когато дават оценка за сигурността на българската граница “.
Специални посетители на тържествената гала бяха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, съветниците на министър-председателя на Република България Драгомир Заков, Таня Гернер и Крум Гърков, заместител основният прокурор Мария Павлова. На формалната гала участваха заместител министрите на Министерство на вътрешните работи Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, Христо Стефанов, заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев шефове на дирекции в Министерство на вътрешните работи, някогашни шефове на „ Гранична полиция “. Преди награждаването пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния дълг служители на реда бяха поднесени венци и цветя. Председателят на Народното събрание Росен Желязков и министър Калин Стоянов одобриха строя, свещеници от Софийската Св. Митрополия отслужиха молебен за здраве и благополучие и благословиха граничните служители на реда на професионалния им празник.
Общо 370 чиновници на Групово дело „ Гранична полиция “ получиха разнообразни награди, някои от тях бяха връчени по време на церемонията в Министерството на вътрешните работи.
Отличия получиха и двама полицейски чиновници. В последните дни на тази година с реакцията си обществото сподели какъв брой значими за хората са полицейските чиновници. Работата на контрольор Георги Гюрюшев и на контрольор Теодора Хинкова провокира вълна от утвърждение и поощрение. Двамата сътрудници от ОДМВР – Търговище и от столичното Пето районно управление (на МВР), потвърдили висок професионализъм при осъществяване на служебните си отговорности, бяха наградени от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с „ Обявяване на признателност “ и парична премия.
Инспектор Георги Гюрюшев от бранш „ Научно-техническа лаборатория “ към отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР – Търговище, имаше решаваща роля за спасяването на момченце на година и 10 месеца.
Инспектор Теодора Хинкова от група „ Териториална полиция “ – Оборище на бранш „ Охранителна полиция “ към Пето районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи със угриженост се включи в новата превантивна мярка, която Столична дирекция на вътрешните работи стартира от началото на декември, за гарантиране на сигурността на децата в зоните за секване, намиращи се наоколо до учебно заведение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР