Всички ваксини, които се подават, отиват за ваксинация на хората

...
Всички ваксини, които се подават, отиват за ваксинация на хората
Коментари Харесай

Още неваксинирани във втора и трета фаза заради все повече желаещи

Всички ваксини, които се подават, отиват за имунизация на хората от втора и трета фаза. За това бе безапелационен здравният министър Костадин Ангелов след въпроси и от страна на news.bg, че към момента има доста неимунизирани хора от тези етапи и подозрения от страна на обществото, че разпределението става " по заден метод ".

Записват се от ден на ден хора, в този момент вземат решение, че желаят имунизация. Трета фаза продължава сега и с изключение на тях се насочват ваксини към електронната система и към джипитата за възрастни и хора с хронични болести, заяви Ангелов.

Днес се чакат повече ваксини и етапите се чака да бъдат изместени, с цел да си избират скоро хората имунизацията, която да си слагат. " Няма ваксина, която е пристигнала и ние да сме я задържали, само по време на безапелационен е Ангелов.
 70% от интензивните кревати са заети
70% от интензивните кревати са заети

Третата вълна е доста друга, цели фамилии са в болница

Шефът на имунизационния щаб Красимир Гигов регистрира, че не са обхванати всички хора от огромните супермаркети. Той изброи най-важните браншове - енергетика, АЕЦ, чиновници в язовири, служители на реда и така нататък

Ангелов заяви, че през април се чакат три доставки от " Пфайзер " с по 62 000 бройки.

Към 12 март 20 069 са ваксинираните лица от ЦИК, от медиите са имунизирани над 2000 души, с две дози 69 лица. На брифинга стана ясно още, че ще се договаря за 1.5 милиона ваксини от " Пфайзер ".

Вчера е извършено национално проучване, като са обърнати трендовете във връзка с желанието на хората да се имунизират, искащите са повече.

Списъците, които са подадени, се извършват незабавно, съобщи Костадин Ангелов.
 Иван Маджаров: Ваксинацията не е бакалия да избираш сред шишета
Иван Маджаров: Ваксинацията не е бакалия да избираш сред шишета

Според него и няма да има опция за избор, поради другите доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР