Всички услуги, които ползваме на гише в банков офис, с

...
Всички услуги, които ползваме на гише в банков офис, с
Коментари Харесай

Експертно мнение: Банковите услуги на гише ще стават все по-скъпи

Всички услуги, които употребяваме на гише в банков офис, с банков чиновник, ще стават все по-скъпи. За това предизвести в ефира на БНР кредитният съветник Тихомир Тошев. По думите му тематиката се разисква и на равнище Европейски Съюз, защото тази наклонност към покачване не е единствено в България, само че пък тя се усеща най-рязко точно в по-бедните страни като нашата. Според Тошев на огромна част от банките таксите за онлайн банкиране са минимални, а има и много интервенции без такси.

" Преди години Европейският парламент видя, че банковите такси нарастват в много разнообразни страни, тогава се вкара евродиректива, която по-късно се трансформира в закон, който се ползва и у нас. И в този момент всяка банка в Европейски Съюз е длъжна да предлага на потребителите банкова сметка с елементарните, общоприети интервенции, като таксите са фискирани към междинните за пазара и които са оповестени на уеб страницата на Българска народна банка ", изясни кредитният съветник.

Той добави, че има инфлация, а самият разход да се поддържа офис нараства и поради това в идващите години ще виждаме по какъв начин банките ще усъвършенстват клоновата си мрежа.

Междувременно от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предизвестиха жителите за нов тип машинация. В известие, оповестено на формалния профил на дирекцията във Facebook, от Столична дирекция на вътрешните работи изясняват, че причинителите се обаждали по телефона на жители и се представяли за чиновници на разнообразни търговски банки. Под разнообразни предлози те правели опити да получат информация за издадените на тяхно име банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране. Впоследствие осъществили заплащания без знанието и единодушието на титулярите. От полицията припомнят, че банковите институции нямат процедура да изискват посредством телефонно позвъняване или имейл преписка даването на персонални данни от свои клиенти. Министерство на вътрешните работи приканва жителите да алармират при сходно позвъняване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР