Всички усилия и средства на държавата са впрегнати в помощ

...
Всички усилия и средства на държавата са впрегнати в помощ
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Всички усилия и средства на държавата са впрегнати в помощ на наводнените села


„ Всички старания и средства на страната са впрегнати в помощ на наводнените села “, сподели служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Държавата от първия ден организира избавителни дейности и е нещо неповторимо, че нямаме потърпевш или умрял. Има нанесени вреди, стихията връхлита за секунди “, сподели министър председателят.

Той разгласи, че на всички потърпевши фамилии ще бъдат обезпечени краткотрайни домове, както и вода и храна от държавния запас. Те могат да аплайват и в организацията по обществено подкрепяне. „ Няма да оставим нито един обиден от бедствието “, сподели Донев.

Служебният министър председател не даде безапелационен отговор какви са аргументите за бедствието в Карловско. По думите му няма причина да не има вяра на локалната власт, която споделя, че коритото на реката е било почистено. „ Дори и да е имало някъде непочистено дере, повода са големите количества дъжд в Средна гора “, сподели Донев.

На въпрос дали сечта в гората е причина за огромните провали, Гълъб Донев разяснява, че сечта е изцяло законна. По думите му са направени инспекции и няма нарушавания или злоумишлена сеч.

„ Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. Всички аргументи ще бъдат изяснени “, сподели още Гълъб Донев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР