Всички трудови пенсии, които са под 200 лв., от 1

...
Всички трудови пенсии, които са под 200 лв., от 1
Коментари Харесай

Очите Се Просълзиха От Радост! Министър Петков Съобщи Преди 2 Мин: От 1 Октомври Пенсиите На 824 000 Българи Ще

„ Всички трудови пенсии, които са под 200 лева, от 1 октомври ще бъдат приравнени на 200 лева Основната минимална пенсия става 200 лева,. пенсията за общо заболяване също ще бъде по-висока. Средното нарастване, което ще получат хората, е 16,67 лева, нарастване ще има и при вдовишките добавки ”, сподели още той пред Би Ти Ви и добави, че от 9 октомври Национален осигурителен институт стартира изплащането на пенсиите за октомври.

„ Тогава 40% от българските пенсионери ще вземат по-високи пенсии ”, съобщи той. „ Индексирането на всички пенсии става от 1 юли по така наречен швейцарско предписание. От 1 юли 2018 е планувано индексиране на всички пенсии с 3,8% ”, заяви още общественият министър.

„ Нямам данни дали приравняването на пенсиите демотивира работещите да заплащат осигуровки. Наред с увеличаван на минималните размери на пенсиите, за началото на 2019 година сме планували отпадане на тавана на новоотпуснатите пенсии ”, уточни той. „ Наблюдава се наклонност на понижение на новите пенсионери, изключително очевидно е при чиновниците от бранш „ Сигурност ”, сподели още Бисер Петков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР