Всички страни-членки на ЕС трябва да спазват изключително стриктни разпоредби

...
Всички страни-членки на ЕС трябва да спазват изключително стриктни разпоредби
Коментари Харесай

Тонино Пицула: Членките на ЕС да спазват разпоредбите на САЩ за премахване на визите

Всички страни-членки на Европейски Съюз би трябвало да съблюдават извънредно прецизни разпореждания на Съединените щати, с цел да бъдат отстранени визите - по този начин докладчикът на Европейския парламент за връзките сред Европейски Съюз и Съединените щати Тонино Пицула отговори на въпрос на „ Хоризонт “ дали се плануват по-ефективни способи на Общността за страни като България и Румъния, за които американците към момента ползват визов режим.

„ Знаете, че страните, които желаят да попаднат в безвизовата стратегия, би трябвало да имат под 3 на 100 отхвърлени молби за визи. Разбира се, има и други условия. Ако държавните управления на България и Румъния ги изпълнят, имам вяра, че техните жители ще бъдат освободени от тях “, сподели той.

Като образец евродепутатът уточни Полша, която е била във визовия лист, само че към този момент не е там, а жителите на неговата страна Хърватия също ще пътуват за Съединените щати без визи от началото на идната година.

На въпрос дали американските наказания по закона „ Магнитски “, като наложените на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат автоматизирано прилагани и в Европейски Съюз, Пицула отговори, че не е осведомен с съответния случай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР