Всички специалисти по здравни грижи на Военномедицинска академия (ВМА) бяха

...
Всички специалисти по здравни грижи на Военномедицинска академия (ВМА) бяха
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски награди специалисти по здравни грижи от ВМА

Всички експерти по здравни грижи на Военномедицинска академия (ВМА) бяха отличени от генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS във връзка 12-и май – Международния ден на сестринството.

Признанието е за всеки един от Вас, сътрудници, за дейното Ви присъединяване, проявен висок професионализъм и безрезервност при посрещането и превъзмогването на пандемията от COVID-19, съобщи началникът на ВМА.





От началото на пандемията досега екипите на ВМА вземат участие интензивно в борбата с вируса. Хиляди са пациентите с ковид, минали през многопрофилните лечебни заведения, част от структурата на ВМА – най-вече среднотежки и тежки случаи. А зад положителните резултати в лекуването стои големият труд на всички екипи, дисциплината и положителната организация при обезпечаването на диагностично-лечебния развой.

Светът е организиран по този начин, че с развиването на технологиите редица специалности отмират. Но има и такива, за които се изисква „ да работиш със сърце” и тези експерти – това сте Вие, сътрудници, те не могат да бъдат сменени от какъвто и да е робот. В медицината няма второстепенни функции. Именно експертите по здравни грижи са главните помощници на всеки доктор. Пациентите са разнообразни, обстановките са разнообразни, само че екипната работа и разбирането единствено с взор са ключът към спасяването на всеки живот, посочи проф. Мутафчийски.







Той благодари на всички експерти по здравни грижи за отдадеността, усърдието и достойния денонощен труд, за човещината, за духа на единение и дружност, които през днешния ден не се срещат постоянно: Гордея се с Вас и Ви благодаря за взаимните старания за построяването на устойчиви и висококачествени здравни грижи във ВМА. Честит празник! Бъдете здрави!









Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР