Всички социални плащания се замразяват с удължаване действието на сега

...
Всички социални плащания се замразяват с удължаване действието на сега
Коментари Харесай

Депутат от БСП разплака цяла България: Всички социални плащания са замразени!

Всички обществени заплащания се замразяват с удължение действието на в този момент настоящия бюджет. Това разяснява пред News.bg някогашният обществен министър Георги Гьоков.

Въпреки че минималната заплата не е обществено заплащане, с нея са свързани много обществени заплащания и, в случай че не вдигнем минималната работна заплата, всички заплащания, които индиректно или директно са обвързани с нея, остават на предходните равнища, акцентира социалистът.

Минималната заплата става 50% от междинната, само че от 2024 година

Това одобриха депутатите от комисията по обществена политика в Народното събрание
За образец той уточни майчинството през втората година и напомни, че след дълго старания левите са съумели да го покачат. Нямаше и единодушие в обединението, в болшинството в Народно събрание, да го обвържем непосредствено с минималната работна заплата, посочи Гьоков. При последната година на ръководство на ГЕРБ то беше 380 лв., а в този момент е 710 лв., уточни депутатът от Българска социалистическа партия. Този растеж оказва помощ да се отговори съответно на демографската рецесия, както и на упованията на обществото, по думите му.

Остават замразени пенсиите. Социалната и минималната пенсия също остават на актуалното си равнище, както и помощите за хората с увреждания. Трябва да има грижа за хората с увреждания, е мнението на Георги Гьоков. Те най-трудно се оправят във време на рецесия и инфлация, аргументира се той и изрази още веднъж недоволството си, че служебното държавно управление не е внесло бюджет.

За него е неплатежоспособен претекстът, че бюджет би трябвало да внесе постоянен кабинет, тъй като зад него стоят политики. Каква дълготрайна политика води постоянният кабинет в последната година от мандата си да вземем за пример, когато дефинира параметрите на бюджета за идната година, попита Гьоков. Служебният кабинет е в същата обстановка – в случай че има постоянно държавно управление, то може да направи актуализация на бюджета. Затова се противопоставихме съществено на невнасянето на постоянен бюджет, посочи Гьоков.

Социалистите застанаха зад удължителния бюджет, с цел да могат да се създадат някакви корекции и да се даде глътка въздух на българските жители.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР