Всички сме свикнали често да се колебаем между това кое

...
Всички сме свикнали често да се колебаем между това кое
Коментари Харесай

Четири начина за това как крайното мислене може да нарани връзката ви

Всички сме привикнали постоянно да се колебаем сред това кое е „ вярно “ и „ неправилно “ или „ положително “ и „ неприятно “. Крайното мислене обаче може да е нездравословно за вашите сантиментални връзки. Просто казано, този метод на мислене е прочут като „ или-или “ или дихотомно мислене. Например, човек, който демонстрира това мислене, може да одобри, че една връзка върви или ужасно, или извънредно. Той не може да одобри, че има както положителни неща в нея, по този начин и неприятни.. Повтарящите се цикли на това държание водят до прочувствен ужас при този, който приема нещата по този метод. Те могат да създадат връзките с него изключително предизвикателни.

Тук ви представяме четири метода за това по какъв начин крайното мислене може да унищожи връзката ви:

Ще имате нереалистични упования.

Хората, които мислят по този метод, постоянно имат неоправдани упования от сътрудниците си. Всичките им условия би трябвало да бъдат изпълнени от половинките им. Нереалистичните упования в партньорството постоянно водят до дискомфорт, разногласия и безпорядък. Те биха могли даже да доведат до строги правила или ограничавания на свободата на другия. А това основава една токсична атмосфера и нормално не води до нищо положително в връзките ви.

Кара ви да мислите неприятно за връзката ви.

Може да започнете да показвате признаци на прекомерно отрицателно отношение към колегата си. Това става, в случай че прекарвате прекалено много време, фокусирайки се върху отрицателното. Можете да започнете да гледате отрицателно на половинката си, в случай че той не дава отговор на вашите стандарти. Крайното мислене ще ви накара да мислите, че той би трябвало да бъде безукорен, въпреки да сте наясно, че това е невероятно. Замислете се, в случай че непрестанно критикувате дейностите на колегата си и го вършиме заради повишени упования. С това си държание можете доста да го нараните или даже да го прогоните. Не желаете това, нали…

Вашият сътрудник ще се почувства разпитван.

Ако той направи нещо, което се отклонява от това, което смятате за „ положително “ или „ неприятно “, вие към този момент ще сте си построили мнение за него. Той знае, че даже може и да не опция да го разиска с вас. Чувстваме се като че ли сме намушкани, когато индивидът, който обичаме, непрестанно ни подлага на критика. То е грубо и безпардонно. Критиката на нашия сътрудник може да излезе като сурова присъда. И когато непрекъснато критикувате колегата си, вие му отнемате всички благоприятни условия да бъде откровен, да ви има вяра или да бъде уязвим. Всички тези неща са нужни в една любяща връзка.

Можете да вземете решение за връзката импулсивно.

Силата на вашите връзки в живота зависи значително от способността ви да контролирате импулсите си. След един спор или един неприятен ден може да класифицирате връзката като цялостен неуспех, поради крайното мислене, което имате. Освен това, когато има обилни несъответствия, изключително под формата на персонално отношение, взаимоотношенията нормално страдат. Това може да ви накара да действате импулсивно, когато другояче връзката би проработила, в случай че се бяхте научили да се справяте с спорове.

Крайното мислене може да сътвори доста проблеми в връзките ви с сътрудниците. Въпреки че се случва понякога, това отново може да се окаже проблем. Склонността да мислите по този метод може да бъде разрушителна за вашата работа, взаимоотношения с обичания и благоденствие въобще.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР