Всички сме свидетели на момент, който е единствен, който е

...
Всички сме свидетели на момент, който е единствен, който е
Коментари Харесай

Мария Габриел: България става член на общност, която пътува свободно

Всички сме очевидци на миг, който е единствен, който е неповторим, който е исторически. Това съобщи вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

„ Този миг е единствен, тъй като имам вяра, че няма доста моменти в живота на всеки един от нас, в който означаваме резултат реализиран в резултат на обединени старания и доста обща работа “, сподели Габриел и благодари на всички участници в процеса.

„ Този ден е и единствен, тъй като той ни споделя, че България през днешния ден не е единствено наблюдаващ, само че е към масата за дебатите за укрепнало и мощно Шенгенско пространство, България задава посока и е добър образец. България със своя опит ще оформя бъдещето на Шенгенското пространство “, съобщи някогашният външен министър.

Тя акцентира, че моментът е и исторически, тъй като демонстрираме какво значи „ сигурност посредством съдействие “. „ Сътрудничество сред страни членки и съдействие сред екипи “, добави Габриел и благодари на Еврокомисията и на всички държави-членки, които са ни подкрепили.

„ Шенген е едно от достиженията на европейския план и през днешния ден е исторически миг, тъй като България става част от него. България става член на общественост от милиони хора, които пътуват свободно. Това са изгоди за бизнеса, туризма, културата “, съобщи тя.

„ Шенген е най-големият триумф след приемането ни в Европейски Съюз, тъй като успяхме да се обединим и да върнем доверието на Европейски Съюз. Шенген е доверие, че България е тръгнала решително по европейския път. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков  

„ Шенген не е ограда, добави Денков. Ролята на държавното управление е основна, тъй като без измененията в законите и Конституцията това нямаше да се случи “, акцентира Денков. Той акцентира ролята на Народното събрание и признатите от него закони през 2023 година Според него това е дало опция на България да влезе в Шенген. 

Историческа дата за България, акцентира и вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.

„ Нека не забравяме, че единствено преди няколко месеца страната ни бе тотално блокирана за всевъзможни договаряния за възможни присъединение към Шенгенското пространство. Горд съм, че под мое управление Министерството на вътрешните работи съумя да реализира резултатите, нужни с цел да станем член на Шенген “, съобщи министър Калин Стоянов.

Министър Калин Стоянов благодари особено на всички чиновниците на Министерство на вътрешните работи които и в този миг са на границата и охраняват както нашата, по този начин и външната граница за Европейски Съюз. Те имат максимален принос за това България да бъде призната в Шенгенското пространство, вложиха неотклонен труд и професионализъм. Министър Калин Стоянов увери, че напъните в това направление не престават по метода, по който се прави и до момента. Показахме и продължаваме да демонстрираме на незаконните мигранти, че не трябва да потеглят по пътя към Европа през България, защото мъчно ще преминат българо-турската граница. Той изрази вяра, че с резултатите, които все още са реализирани, до края на годината ще бъдат отстранени и сухопътните граници. Готови сме за това “, акцентира Стоянов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР