Всички сме минали по този път - от маниакално следене

...
Всички сме минали по този път - от маниакално следене
Коментари Харесай

Как кантарът да ни е приятел, а не враг

Всички сме минали по този път - от маниакално следене на тежестта всеки ден, до скриване на кантара на допустимо най-недостъпното място, с цел да не го виждаме с месеци. Така е, битката с непотребните кг от време на време е жестока.
 Фибрите, протеинът, стресът и по какъв начин да се оправим с мазнините в региона на корема
Как да се оправим с мазнините в коремната област

Няколко просто правила, които да съблюдаваме

Когато желаеме да отслабнем, най-важното нещо е да се сприятелим с тялото си, да го обичаме 100 % такова, каквото е, да приемем предизвикването и да застанем лице в лице с кантара.

Но даже и тегленето си има правила. Как да се теглим вярно, с цел да следим тежестта си, отговорите дават диетолози пред Healthline. Ето кои са те.
 Снимка 492916

1. Веднъж седмично

Когато е налице напредък, изкушението да се качваме на кантара всеки ден е огромно, само че не трябва да го вършим. Няма причина да се теглим повече от един път седмично. С ежедневните промени във водното наличие, телесното тегло може да се трансформира фрапантно всеки ден, споделя Рейчъл Файн, лицензиран диетолог. " Претеглянето едновременно седмично ще ни даде по-точна картина. "

2. Сутрин

Когато тежестта ни варира, не трябва да скачаме на кантара, откакто сме изпили бутилка вода или сме се нахранили. За най-точно тегло, би трябвало да го вършим незабавно след ставане. " Претеглянето заран е най-ефикасно, тъй като сме имали задоволително време да усвоявим и преработим храна ", споделя Лорън О`Конър, регистриран диетолог.

3. По един и същи метод

Ако желаеме цифрата на кантара да е точна, би трябвало да сведете разликите до най-малко. Ако се претегляме голи едната седмица, а на идващия път сме с облекла, цифрата на кантара ще бъде друга - само че това няма да има нищо общо с това какъв брой сме отслабнали или напълнели. Важно е да бъдем поредни, с цел да няма неприятни разлики.

4. Следим напредъка

Претегляме се един път седмично. Виждаме цифрата на кантара да понижава. Но в случай че в действителност желаеме да имаме най-голяма изгода, би трябвало да наблюдавате напредъка си и най-много на какво тъкмо се дължи той.

Така ще получим по-добра цялостна картина за това какво се случва с тялото ни. Ще ни помогне да си създадем привички, да се уверим, че нещата се движат в вярната посока и също по този начин ще ни стимулира да продължим, когато желаеме да изоставим диетата и задачите си да вземем за пример.
 Отслабването, затлъстяването, наднорменото тегло, билковите препарати и ефикасни ли са тези хранителни добавки
Ефективни ли са билките за намаляване

Ето и анализът на всички доказателства

5. Без кантар

Ако той не ни кара да се усещаме по-добре, в случай че ни прави безпокойни, по добре да го разкараме. За хора с хранителни разстройства или нарушени хранителни привички, кантарът в дома може да бъде изцяло непотребен. По-добре да се посъветваме с диетолог и да насочим силата към други неща, които ни вършат здрави и щастливи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР