Всички сме чували повече от веднъж, че влюбените не забелязват

...
Всички сме чували повече от веднъж, че влюбените не забелязват
Коментари Харесай

Вижте каква е идеалната разлика в годините между партньорите

Всички сме чували повече от един път, че влюбените не виждат разликата във възрастта - просто дружно се усещат добре.
А образците от живота ни карат взе повече да се замисляме - в това число най-ярките.
Например на 76-годишната Шер, която се усеща щастлива в обятията на 37-годишния си другар Александър Едуардс. И сме склонни да се вслушваме в обясненинията ѝ, че че възрастта е просто една числа... Дали?

Може ли годините да са спънка за същинските усеща?
Оказва се, че може, и че не всеки е подготвен за връзка с разлика във възрастта. Социалният психолог, специалист по фамилни връзки Александър Шахов изяснява, че постоянно му задават въпроса: каква е оптималната възрастова разлика сред сътрудниците. Жените питат дали си коства да продължат една връзка, в случай че мъжът да вземем за пример е с 20 години по-възрастен или с 5 години по-млад?

Какво може да се смята за норма?
Понятието за норма е друго за всеки, както и критериите за избор на сътрудник. Но в случай че има подозрение, има и елементарен способ за самодиагностика.
Добавете 10 години към вашата възраст, на какъв брой години ще бъдете? Ами колегата? А след още 10… още…
Мъжът е признато да е по-мъдър и по-опитен - нещо като Едуард Луис, изпълняван от Ричард Гиър (между другото, той беше на 41 години по време на фотосите на „ Хубава жена “).
Вие сте на 30, мъжът е на 50 - обикновено!
Вие сте на 40, мъжът е на 60 - търпимо (особено в случай че човек се грижи за здравето си и води деен метод на живот).
Вие сте на 50, мъжът е на 70... Сигурни ли сте, че сте подготвени да се грижите за обичания си? Да го приемете подобен, какъвто е - с всички заболявания, вяла потентност, свързани с възрастта промени в характера?

Няма верен отговор
Тук всеки взема решение самичък. Както няма една единствена рецепта за фамилно благополучие. Например, съгласно някои психолози идеалната възрастова разлика е, когато мъжът е с 5-10 години по-възрастен от дамата. Това се дължи на обстоятелството, че мъжете в по-голямата си част прочувствено съзряват по-късно, написа " Новите родители ". Но няма ясни правила - доста зависи от метода на живот, мироглед, общи ползи и т.н. Другият съвет на психолозите да не бързаме с брака. Аргументите: психическата зрялост, която настава при дамите на 28-30 години, при мъжете се отсрочва до 32-34 години. Затова не е целесъобразно преди тази възраст да се основава семейство, нито да бързате с децата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР