Всички служби, които имат отношение към темата Пътна безопасност, ще

...
Всички служби, които имат отношение към темата Пътна безопасност, ще
Коментари Харесай

Всички служби по пътна безопасност ще влязат в нов държавен орган

Всички служби, които имат отношение към тематиката " Пътна сигурност ", ще бъдат консолидирани в едно звено с контролни функционалности. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев на брифинг в министерския съвет след среща на институциите при премиера Бойко Борисов по тематиката.

„ Проведохме поредна среща при министър-председателя на тематика „ Пътна сигурност ". Дискутирахме тематиката освен на равнище микромениджмънт и съответен сектор, освен на равнище по какъв начин би трябвало да стане по-ефективен контролът на една или друга държавна конструкция, а и по какъв метод е редно да се промени целият корпус на държавното ръководство по тематиката ", означи Дончев.

„ Ако всички сме единомислещи в нещо, то е, че смяна би трябвало. Всички служби и функционалности, които имат отношение по тематиката, които се намират в Министерство на вътрешните работи, Министерството на превоза, Министерството на районното развиване, АПИ и други ведомства, в това число Министерството на образованието, да се консолидират в една конструкция, която да има директни отговорности, свързани с политиката за пътна сигурност. По този метод няма да има типичното разделяне на отговорностите и комплицирания въпрос от всяко ведомство кой е най-отговорен за неправда или случай ", съобщи вицепремиерът.

По думите му следва работа по тематиката с оглед уточнение на редица елементи. „ Ако желаеме едно такова звено да е дейно, би трябвало да имаме доста тънък баланс на неговите пълномощия, по отношение на отговорностите на всички останали институции ", посочи той. Дончев обясни, че главната функционалност на това звено ще е да упражнява мощен надзор на всички останали държавни служби по тематиката „ Пътна сигурност ", с цел да си правят по-добре работата.

„ Звено, което ще има отговорността да прави политики в тази сфера. Буквално от през днешния ден започваме техническата работа по тематиката, с цел да не губим време и да излезем с съответно предложение, в това число законодателно ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР