Всички сирийски и иракски граждани са разпитани като свидетели, а

...
Всички сирийски и иракски граждани са разпитани като свидетели, а
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора иска постоянен арест за двамата украинци, превозвали мигранти

Всички сирийски и иракски жители са разпитани като очевидци, а 7 от тях и пред арбитър

Районна прокуратура – Стара Загора внася искане в съда за задържане на двама украински жители, упрекнати за подкрепили на мигранти от Сирия и Ирак да преминат нелегално през страната, оповестиха от там.

Районна прокуратура - Стара Загора ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Р.В., на 20 година, и М.Р., на 20 година, украински жители. Те са привлечени като обвинени за това, че на 25.11.2022 година в село Ракитница, общ. Стара Загора, в съучастничество между тях, като причинители, за да набират за себе си имотна полза, незаконно са подпомагали чужденци – 22 жители на Република Сирия, от които 16 пълнолетни и 6 малолетни лица, и 1 пълновръстен иракски жител, да минават в страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България.

Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – товарен автомобил, марка „ Фолксваген ”, с полска регистрация, във връзка с три лица, ненавършили 16-годишна възраст и по отношение на повече от едно лице.

До сегашния стадий на следствието и от разбора на събраните доказателства наблюдаващият прокурор смята, че с оглед високата степен на социална заплаха на действието и причинителите му и поради действителната заплаха да се укрият и да извършат закононарушение, законосъобразната мярка по отношение на обвинените е „ задържане под стража “. До момента са извършени редица дейности по следствието, а точно оглед на местопрестъпление и на моторното транспортно средство, което е конфискувано като материално доказателство по делото. Всички сирийски и иракски жители са разпитани като очевидци, а 7 от тях и пред арбитър, събрани са писмени доказателства и други

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР