Всички се влюбихме в онези ултра мини чанти с марка

...
Всички се влюбихме в онези ултра мини чанти с марка
Коментари Харесай

Как Jacquemus се превърна в една от най-успешните френски марки?

Всички се влюбихме в тези ултра мини чанти с марка Jacquemus , които се появиха преди няколко сезона. Дори не се колебаехме по какъв начин ще ги носим или какво бихме побрали в тях, защото бързо се трансфораха в един от най-instagrammable аксесоарите, обожавани и от, и от почитатели.
               
на Юли 12, 2019 в 5:30 PDT

След това марката прикова вниманието към себе си с това ревю измежду лавандулови поля с яркорозов фешън подиум, театър, въодушевен както от картина на Дейвид Хокни, по този начин и от работата на. През миналия юли пък ни води на приказно пътешестване в цъфналата ръж. Да, Jacquemus е марката, за която всички приказват и всички желаят да носят. И освен милениалите. Затова през днешния ден ще ви разкажем малко за Симон Порт , младият дизайнер, който стои зад триумфа на френския бранд.
               
на Юли 17, 2020 в 1:04 PDT

Момчето, което още като дете стартират да назовават Мистър Слънце, умее да се любува на живота, на лятото и не се тормози да предложения гостите си на ревю под яркото и горещо френско слънце. Просто им раздава чадъри и слънцезащитни кремове. Неслучайно и в профила на марката в Инстаграм написа: „ Казвам се Симон Порт Жакмюс. Обичам синьо и бяло, райета, слънце, плодове, живота, поезията, Марсилия и 80-те “. Той е единствено на 30 години и е роден в дребното градче Малемор в Южна Франция и до ден сегашен придвижва това детско равнодушие в сбирките си. Родителите му били фермери и отглеждали зеленчуци, които той продавал през уикендите край пътя.

Това обаче не му пречело от дребен да мечтае за един много по-бляскав живот. Обсебен от френското кино и италианския Vogue, още на 8-годишна възраст Симон написа писмо на с молба да стане негов стилист и с аргумента, че това ще му е потребно за пред медиите.

Когато по-късно се мести в, с цел да учи мода, остава с чувството, че парижанките не са доста усмихнати и щастливи. Нещо, което още тогава се зарича, че ще промени. Тогава е на 18 и учи едвам няколко месеца, след което прекъсва и става асистент-стилист в списание Citizen K. Внезапната гибел на майка му в автомобилна злополука обаче го подтиква да започва личен бранд. „ Не желаех да изгубвам време. Така или другояче нищо не научих “, споделя пред The Cut дизайнерът. Едва на 20 основава Jacquemus, моминското име на майка му. Тя ще се трансформира и в най-голямата му муза при основаването на моделите и вместо да търси ентусиазъм в известни фешън икони, той го намира в личното си ДНК.
               
на Юни 7, 2020 в 2:21 PDT

А неотдавна Симон реши лице на следващата му акция да бъде неговата баба, а не някой топмодел.
               
на Май 21, 2020 в 10:59 PDT

Той е един от най-младите създатели, които съумяват да влязат в календара на Седмицата на модата в Париж. Прави го още през 2012-та с ревю в басейн, където върху фотоси на платноходки се откроява надписа J’aime la vie („ Обичам живота “), а моделите са негови другари. За да финансира сбирките си обаче, Симон стартира работа като търговски помощник в магазина на Comme des Garçons на известната улица Сент-Оноре. Работа, която освен му оказва помощ да се устоя, само че и да попие от школата на Рей Кавакубо. В приятелския му кръг пък са огромна част от френските it девойки, измежду които и.

Въпреки това младия Порт се усеща като новобранец в модата и няма доста другари в промишлеността. През 2015-а печели специфичната премия на журито на състезанието за млади гении на LVMH, което му донася чек за 150 хиляди евро. Нещо, което ще даде следващ подтик на стилния му бранд, с цел да покаже на целия свят, че не е наложително да си минал през известния университет Сейнт Мартин, с цел да станеш сполучлив дизайнер. Понякога е въпрос на храброст, харизма, еднаквост, нюх, гений и несъмнено, доза шанс.
               
на Дек 30, 2019 в 11:11 PST

Сега, 10 години по-късно, френската марка е една от най-успешните, бързо разрастващите се и обожавана в обществените мрежи, а Симон Порт още не се изкушава от предложенията на огромните конгломерати да получи финансовата им поддръжка. Независимостта му дава онази независимост да твори, без да следва нечии утъпкани пътеки, а да проправя свои и той го демонстрира с всяко последващо ревю и сбирка. „ Знаех, че всичко това иска ми се случи. Но имам още толкоз доста неща да кажа, толкоз истории. Това е единствено началото “, споделя дизайнерът пред.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР