Всички се смятат по някакъв начин за ощетени в ситуацията,

...
Всички се смятат по някакъв начин за ощетени в ситуацията,
Коментари Харесай

Красен Станчев: Всички се смятат по някакъв начин за ощетени в света, в който живеем в момента

Всички се считат по някакъв метод за ощетени в обстановката, в която светът живее сега. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “  икономистът и създател на Института за пазарна икономика Красен Станчев.

Има разлика в страховете на Юга и Севера, отразени в отчета със заглавие-послание " Губиш или губиш? “, излязъл седмица преди Мюнхенската конференция за сигурност, описа Красен Станчев. Според икономистът страховете на Севера са климатичните промени, рисковите събития в смяната на времето и едвам тогава миграцията. Русия от Г-7 е останала като първа паника единствено в Япония, а във Франция първото място е за коренен ислям и по-късно са климатични промени, миграция и така нататък

" Докладът отразява публичното мнение на предчувствието на хората, които постоянно са доста значими, тъй като те дефинират политиката на държавните управления. Много е значимо какво ще създадат държавните управления и водачите на вършиме света, изключително на Г-7, само че освен.  Интересното е, че отчетът демонстрира, че при този избор какво губиш, по какъв начин го губиш и за какво го губиш, по-скоро Китай, Индия и Южна Африка се поддръжници на сегашните правила на търговски връзки и икономическа интеграция в света, на по този начин наречената глобализация. Второто нещо, което е доста забавно, е какво пък считат водачите, които ще се съберат в Мюнхен, което явно е едно, и това се акцентира в отчета, за което приказваме, явно е, че тези страни би трябвало да удържат на първо място демокрацията, второ, би трябвало да я създадат по-ефективна, “ обясни още Красен Станчев.

Интересен факт, бележит и в отчета, е, че световно имаме необикновен растеж на благосъстоянието, необикновено понижаване на бедността и необикновено понижаване на рисковете от каквото и да е. Има стопански паники от неравенството основно в Европа и Северна Америка. Но това е неравноправие на богати хора или това е боязън да не станеш безпаричен, изясни още икономистът. " Крайната беднотия в света от към 40% от популацията на Земята е намаляла до към 8% при преувеличаване на популацията съвсем двойно за близо 20 години. И съвсем 100% от извънредно бедните са в Африка. Това значи, че на практика през цялата човешки история няма по-добро време да се родил с цялото това увеличението на благосъстоянието и качеството на живота, преодоляването на заболяванията, понижена смъртност. “

Основна тематика от Мюнхенската конференция за сигурност е вероятността от това Европа да се стяга за война, което съгласно Красен Станчев доста зависи от оценката на войната на Русия против Украйна, и както се видя, това е война, която наподобява на Първата международна война, която няма да свърши за пет дни или за пет месеца, а ще продължи още две-три години, което съгласно икономистът значи, че неизбежно Украйна би трябвало да бъде подкрепена и Русия да загуби. " Това е доста мъчно. За това няма метод да не стане дума, толкоз, доколкото отбранителните сили на Украйна не са безкрайни, а интернационалната поддръжка може да бъде единствено в оръжие, не и в жива мощ. “ Като едно от преимуществата на украинската войска той означи  наличието на жени-военни в нея, като съгласно статистиките те са към 7 пъти повече в сравнение с в съветската войска, което дава конкурентно преимущество, резервират се повече животи, планирането е по-добре и доставките са по-добри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР